27 Nov Tι περιμένει ένας πελάτης από το δικηγόρο του (αρκεί να τον πληρώνει βέβαια)
Την εμπειρία του στη συνεργασία του με δικηγόρους μοιράζεται στον ιστοχώρο του novolawyer.posterous.com ο blogger Lloyd Pearson:
“Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με τρεις δικηγόρους – όλοι από αξιολογες εταιρίες – για κάποιες εμπορικές συμβουλές. Ήταν ένας εξειδικευμένος τομέας γι ‘αυτό και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα νέο δικηγόρο και όχι τον μόνιμο επιχειρηματικό σύμβουλο μου. Με τους νέους δικηγόρους μπορώ να χρησιμοποιήσω νομικούς καταλόγους και links, και να μάθω όσα μπορώ από τα blogs bios, το Linked-In και άλλες πηγές στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια έστειλα τα σχετικά e-mail και έκανα κλήσεις σε τρεις δικηγόρους. Από τους τρεις, ο πρώτος απάντησε θετικά μέσα σε μια ώρα. Η δεύτερη μου είπε ότι θα απαντήσει σε μια-δυο μέρες, αλλά μου ανέφερε επίσης ότι θα είναι απασχολημένη για τον επόμενο μήνα και με ρώτησε αν θα μπορούσα να περιμένω. Ο τρίτος ανταποκρίθηκε έξι εβδομάδες αργότερα.
Από εκείνο το σημείο κιόλας, είχα προσλάβει τον πρώτο δικηγόρο, η εργασία έγινε, και το θέμα μου είχε προχωρήσει. Όταν απάντησα στον τρίτο δικηγόρο, αυτός έμεινε έκπληκτος και είπε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν επείγον. Τι σκέφτεται άραγε ένας δικηγόρος, ότι οι πελάτες απλά κάθονται ένα μήνα περιμένοντας και ελπίζοντας να μπορούν να ανταποκριθούν οι δικηγόροι; Δεν συνειδητοποιούν ότι είναι μια ανταγωνιστική αγορά; Τί θα λέγατε για μια γρήγορη απάντηση ρωτώντας τον πελάτη πόσο γρήγορα πρέπει να γίνει η δουλειά του; Μπορείτε να διαχειριστείτε τις πιθανότητες. Μπορεί να συμβαίνει η δουλειά να μην είναι επείγουσα και ο πελάτης να μπορεί να περιμένει. Για μένα, το να γίνει η δουλειά μου αμέσως είναι από τα βασικά της λειτουργίας της επιχείρησης μου. Αλλά ορισμένοι δικηγόροι δεν δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Με την ευκαιρία, έχω δώσει από τότε στον πρώτο δικηγόρο περισσότερη δουλειά. Η ανταπόκριση ισούται με την εξυπηρέτηση του πελάτη η οποία με τη σειρά της ισούται με ανάθεση ολοένα και περισσότερης εργασίας”.