Μια ελληνική ιστοσελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μια ελληνική ιστοσελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μια ελληνική ιστοσελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ενας νέος Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Ιωάννης Δημητρακόπουλος ξεκίνησε εδώ και καιρό μια έξοχη προσπάθεια δημιουργώντας νομική ιστοσελίδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  Το ελληνικό site νομολογίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  όπως το ονομάζει. Ταχύτατα η ύλη που ανέδειξε και η παρουσίαση της νομολογίας κέρδισε σοβαρό κοινό που μελετά με ευκολίες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά πράγματα τη νομολογία, εθνική, κοινοτική, διεθνή, τη νομολογία του ΕΔΔΑ, με καθύλην και κατά δικαστήριο παρουσίαση, με αρθρογραφία και μεράκι. Στο μεράκι του αυτό θα σημειώσει κανείς και την σταδιακή “απελευθέρωση” από το αυστηρά δικαστικό ύφος με τίτλους όπως TOP TEN αποφάσεων 2015

Είναι τόσο το κέφι και η ποιότητα της δουλειάς αυτής που χαίρεσαι να μελετάς νομολογία! Αληθινό γεγονός για τα πληκτικά νομικά δρώμενα του τόπου, όπου κάθε λίγες μέρες ακούς για κάποιο νέο περιοδικό (έντυπο για την αιωνιότητα και το κύρος) κάποιας επιστημονικής παρέας που προσφέρει παλαιά τροφή με ακριβό κόστος. Από τη μεριά μας θα παρουσιάζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και θα φωνάζουμε στα αυτιά των παραδοσιακών εκδοτών του χώρου ότι ήρθε η ώρα να προσφέρουν επιστήμη και ποιότητα όπως κάθε μοναχικός επιστήμονας καταφέρνει διεξοδικότατα. Και πλέον είναι αρκετοί αυτοί που παλεύουν να μοιράσουν πληροφορία και γνώμη επίκαιρη και χρήσιμη.

Εύχομαι σύντομα ο κ. Δημητρακόπουλος να έχει και περισσότερο δυναμικό σχολιασμό στη νομολογία που παρουσιάζει, όσο του επιτρέπει η επαγγελματική του ιδιότητα φυσικά ώστε τα δικαιώματα του ανθρώπου ή τα ανθρώπινα δικαιώματα (όπως και αν τα ονομάσει κανείς) να κοστίζουν και να αξίζουν  κάτι περισσότερο από τις πενιχρές αποζημιώσεις που επιδικάζει (κάποτε αργά) το ΕΔΔΑ. Είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει με τη δροσιά των TOP TEN.