η πρώτη φορά …

η πρώτη φορά …

Sergios Manarakis

Owner at www.sportmediation.gr

Η πρώτη φορά είναι το ήμισυ του παντός.
Όταν μάλιστα ξεκινά με επιτυχία γεννά ικανοποίηση, αλλά και προσδοκίες για νέες επιτυχίες.

Έτσι νοιώθω και εγώ μετά από την πρώτη διαμεσολάβηση στην οποία έλαβα μέρος ως διαμεσολαβητής πριν από μερικές ημέρες, η οποία μάλιστα, είχα την τύχη, να στεφθεί με επιτυχία. Η ικανοποίησή μου μάλιστα έγινε σήμερα ακόμα μεγαλύτερη, πληροφορούμενος από τους δικηγόρους των μερών ότι και οι δύο πλευρές αισθάνονται ανακουφισμένες από το αποτέλεσμα και έτοιμες να προχωρήσουν μπροστά.

Λεπτομέρειες βεβαίως δεν μπορώ να αναφέρω λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα της διαδικασίας, θέλω όμως (έστω και ανώνυμα) να ευχαριστήσω τόσο τα μέρη, όσο και τους δικηγόρους τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν στην προσπάθεια εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.

Η συμβολή τους ήταν καθοριστική. Άλλωστε αυτά ήταν που βρήκαν τη λύση στη διαφορά. Ήταν εντυπωσιακό πόσο ομαλά, παρά τις διαφωνίες και τις όποιες εντάσεις, κύλησε η διαδικασία και πόσο αποτελεσματικές ήταν οι τεχνικές της διαμεσολάβησης.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά θα σταματήσω εδώ, ευχόμενος αυτή η πρώτη διαμεσολάβηση να είναι η αρχή πολλών άλλων στο μέλλον …