Δικηγόροι και Πελάτες! μια σχέση οργής

Δικηγόροι και Πελάτες! μια σχέση οργής

Σε κάθειρξη δέκα ετών, με αναστολή στην έφεση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Αθηνών, Νίκος Γοργίαςγια απάτη 27,3 εκ. ευρώ σε βάρος του Κ. Αγγελόπουλου.

Ο δικηγόρος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του ότι από το διάστημα 1998 έως το 2007, απέσπασε από τον βιομήχανο το συνολικό ποσό 27,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που λάμβανε από τον τότε εντολέα του, ως δήθεν δικαστικά έξοδα στη Γερμανία ή επενδύσεις ακινήτων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δικηγόρος «διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και έχει σταθερή ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων» και του επέβαλε την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Ωστόσο, τον άφησε ελεύθερο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ύψους 100.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του μία φορά τον μήνα.

Οι συνήγοροι του Νικολάου Γοργία, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, μετά την έκδοση της απόφασης σε δήλωση τους αναφέρουν: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».

Σημειώνεται, ότι η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Κ. Αγγελόπουλος το 2007

Η είδηση αυτή μας βάζει σε σοβαρό προβληματισμό για τις σχέσεις δικηγόρων και πελατών. Τον συνάδελφο δεν τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να μην σκεφθώ τη μόνιμη θέση του πατερα μου για το θέμα: όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! Ολόκληρος Αγγελόπουλος με τα πίτουρα?