ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνο το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αλλάξει το Άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα της Ινδίας

Παρά τις προσφυγές της κυβέρνησης και επτά οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αρνήθηκε να αναθεωρήσει απόφαση που είχε εκδόσει πριν από έναν μήνα και απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Για αδιαφορία προς τις ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγόρησε το Ανώτατο Δικαστήριο ο Αρβίντ Ναρέιν, ένας από τους δικηγόρους που κατέθεσαν τις προσφυγές των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, στις 11 Δεκεμβρίου, αποκατέστησε την απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού σεξ η οποία ίσχυε από την εποχή της αποικιοκρατίας, έπειτα από τετραετή περίοδο αποποινικοποίησης που βοήθησε να έρθουν στο προσκήνιο θέματα σχετικά με την ομοφυλοφιλία στη συντηρητική Ινδία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνο το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αλλάξει το Άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα της Ινδίας, με το οποίο απαγορεύεται η «σαρκική συνουσία παρά την τάξη της φύσης με οποιονδήποτε άνδρα, γυναίκα ή ζώο» και ερμηνεύεται ευρέως σε ό,τι αφορά το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Κατώτερο δικαστήριο κατήργησε αυτό το άρθρο του κώδικα το 2009. Σήμερα, η παραβίαση του νόμου μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη μέχρι και 10 ετών.

Τώρα, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν να στραφούν στην επανεξέταση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου από μια επιτροπή πέντε δικαστών.