τέλος χρόνου τέλος εποχής

τέλος χρόνου τέλος εποχής

Την ώρα που ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη φαίνεται να διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του και οι εκατοντάδες εργαζόμενοί του βρίσκονται στον «αέρα», αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, ο ισχυρός άνδρας του άλλοτε κραταιού οργανισμού καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε στον κ. Ψυχάρη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς απ’ ό,τι φαίνεται ο εκδότης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί έρευνα από το ΚΕΦΟΜΕΠ που συνέταξε πόρισμα μετά τον έλεγχο που διενήργησε στα εισοδήματα του εκδότη. Κατά τον έλεγχο, που αφορούσε στο διάστημα από το 2000 και μετά, εντοπίστηκε ποσό περίπου 45 εκ. ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογούνταν.

Μετά το τέλος του ελέγχου από τις φορολογικές αρχές και τη σύνταξη του πορίσματος, ο φάκελος της υπόθεσης στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η εισαγγελία κάλεσε τον κ. Ψυχάρη για εξηγήσεις, τις οποίες εκείνος έδωσε με γραπτό υπόμνημα.

H δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο εκδότη.