Συμφωνίες για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής!

Συμφωνίες για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής!

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών

Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κάτ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια υπογραφής συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.
ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών

Οι σχετικές συμφωνιές μεταξύ ΕΤΕπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤΕπ προς τη χώρα μας, μετα την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας, το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της διευθύνουσας επιτροπής της ΕΤΕπ ενόψει της Προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Πρόκειται για μια σημαντική είδηση. Ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Ομως ένα δεν κατανοώ. Εχουμε ή δεν έχουμε μνημόνιο? Μνημόνιο δεν έχουμε επειδή δεν μπορούμε να δανειστούμε? πώς τώρα δανειζόμαστε?
η ΕΤΕΠ θα μου πεις! αλλά από ότι ξέρω το Μνημόνιο ισχύει και για την ΕΤΕΠ.
Περίεργα πράγματα και στα θλιβερά και στα ευχάριστα