ΡΩΜΑΝΟΣ

ΡΩΜΑΝΟΣ

Την πλήρη αντίθεση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την ομαλή ρύθμιση της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού, εξέφρασε η πλευρά του 21χρονου απεργού πείνας.

Ο συνήγορος του Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης, το πρωί της Δευτέρας, χαρακτήρισε το νομοθέτημα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, δηλώνοντας ρητά πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει ο 21χρονος από την απεργία πείνας που συνεχίζει για 25η ημέρα σήμερα.

«Εάν το δούμε από την ουσία του είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή», είπε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πάντως επέμεινε στην άποψή του πως η τροπολογία που ετοιμάζει και που «θα κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή, με το πρώτο νομοθέτημα», δίνει ουσιαστική λύση στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει και να μορφωθεί. «Αν το ζήτημα είναι να μορφωθεί, αυτό θα το εξασφαλίσουμε» είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμα ότι ενημερώνεται 3-4 φορές την ημέρα για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας, «και για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Δεν σταματά την απεργία ο Ρωμανός» είπε ακόμα ο κ. Ραγκούσης, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει από Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων.

Ο κ. Ραγκούσης ακόμα, διέψευσε ότι ο Νίκος Ρωμανός λαμβάνει υγρή τροφή: «Ζει μόνο με νερό, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή. Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός ούτε θα βάλει», επισήμανε.

«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο» συνέχισε ο δικηγόρος. «Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι».

Όσον αφορά στη πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να συναντηθούν, ο κ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή, έχουν έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατα συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Αθανασίου διευκρίνησε πως οι γονείς του Ρωμανού ζήτησαν να τον δουν την Παρασκευή, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, λόγω των υποχρεώσεών του. «Χθες επικοινώνησα μαζί τους μέσω του συνηγόρου» είπε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι «και βέβαια θέλει να τους συναντήσει».