προς το τέλος των εκλογών του δσα

προς το τέλος των εκλογών του δσα

Πήγα χθες να ψηφίσω στο ΔΣΑ με πολλές σκέψεις στο κεφάλι.

Είδα για πρώτη φορά εδώ και καιρό νεοδημοκράτες διαφορετικών τάσεων να ομονοούν (φαντάζομαι για λίγο όπως πάντα) με την πεποίθηση της νίκης που θα δώσει στο κόμμα που ανήκουν μια πρώτη στο μεγαλύτερο σύλλογο της Χώρας. Νέα παιδιά οι υποψήφιοι, συμπαθείς φυσιογνωμίες. Μια γενιά που θέλει να ζήσει και το αξίζει. Από τη γενιά αυτή ξέρω κάμποσα παιδιά. Τα βλέπω να εργάζονται και κάποια να διαπρέπουν. Ομολογώ πως από τα παιδιά που γνωρίζω ΔΕΝ ήταν κανένα υποψήφιο πλην ίσως ενός ή δύο σε θέσεις συμβούλων. Άκουσα μάλιστα συνεργάτες και φίλους αυτής της γενιάς να μου λένε ότι τους ξέρουν μόνον από τα τραπεζάκια της ΔΑΠ. Η ιστορία συνεχίζεται λοιπόν με τα κομματικά του συλλόγου μας. Ενα ερώτημα θα έθετα στους νεοδημοκράτες που ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν: η ΝΔ έχει πάρει πολλές φορές τις εκλογές στο Σύλλογό μας. Αυτές τις ημέρες είδα μάλιστα και κάποιους παλιούς προέδρους της να περιφέρονται στο πλήθος. Οι νέοι δεν τους γνώριζαν οι παλαιοί δεν τους χαιρετούσαν. Μετά τον μακαρίτη Νώντα Ζαφειρόπουλο η Νέα Δημοκρατία μας πρότεινε ως επί το πλείστον ατυχείς μετριότητες για προέδρους του ΔΣΑ. Πιστεύω όμως ότι έχει στη φαρέτρα της έξοχους δικηγόρους. Ένας ήταν και υποψήφιος ο κ. Θέμις Σοφός (τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά για να μην παρεξηγηθούμε). Γιατί τους αφήνει στον πάγκο?

Είδα και κάμποσους Πασόκους του ευρέως φάσματος να κλαψουρίζουν ότι θα στηρίξουν με το ζόρι το Βερβεσό. Μερικοί το έκαναν από καρδιάς. Κατάλαβα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον λατρέψει το 3-4% και δεν θέλει να ξεκουνήσει από εκεί. Κουράστηκε να κερδίζει. Κρίμα γιατί ο ευρύτερος αυτός χώρος σε αντίθεση με τη ΝΔ μας είχε δώσει Προέδρους του ΔΣΑ όπως ο Γιαννόπουλος, ο Τάκης ο Παπας και άλλους που ΟΛΟΙ οι δικηγόροι γνωρίζαμε. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε τον αξιολάτρευτο και εξαίρετο δικηγόρο Ρουπακιώτη, τον εξίσου αγαπητό από τους δικηγόρους Φώτη Κουβέλη το ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να στηρίξει και τον κεντροαριστερό Δημήτρη Βερβεσό. Απέμεινε ένας να πλησιάζει να νικήσει στον πρώτο σύλλογο της Χώρας. Τον αφήνουν στο έλεος των εσωτερικών τους συγκρούσεων. Γιατί να βγάζει μόνο του τα μάτια του αυτό το κόμμα που μόλις ανακαινίσθηκε?

Είδα και ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ παλαιούς και νέους. Οι δικοί του υποψήφιοι διαιρεμένοι.Σίγουρα δεν θα έπαιρναν το ΔΣΑ αλλά και τόσο κάτω? Φυσικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγαπά τη μεσαία τάξη και τους επιστήμονες. Ξέρουν πολλά γράμματα και έχουν μεγάλη γλώσσα. Θα επισήμαινα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ήταν καλό να κατανοήσει τι καταστρέφει. Έστω και αν κερδίζει προς το παρόν δεν θα κερδίζει για πάντα. Ας μην το ξεχνά όπως και όσοι προσεταιρίσθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ οψίμως.Το ΣΥΡΙΖΑ θα τον ρωτούσα γιατί δεν άδραξε την ευκαιρία να συμπορευθεί με τη μεσαία και εγγράμματη τάξη καινοτομώντας. Δεν υπήρχε ένας Κουβέλης στο χώρο του πιά?

Παλιά αισθανόμουν μόνη που δεν παρακολούθησα το ρεύμα της ένταξης και των κοινών αγώνων. Σήμερα έφυγα με ανακούφιση. Ο φθόνος, οι εσωτερικές διαμάχες, ο συνδικαλισμός και τα μικροσυμφέροντα σωρεύονται μαζί με το χαρτί και τις αφίσες. Οποιος και να κερδίσει αύριο κατά τη γνώμη μου, χαμένη θα είναι και και η πολιτική και η δικαιοσύνη. Τα ισχυρά μας κόμματα ας το καταλάβουν Χωρίς να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι μονομάχοι δεν είναι άξιοι και αγωνιστές. Για το λόγο αυτό μάλιστα τους εύχομαι από καρδιάς (και ΠΡΟΣΟΧΗ οι ευχές μου πιάνουν!) να δουλέψουν μαζί, όποιος και αν επικρατήσει. Έχουν μόνο να κερδίσουν ο ένας από τον άλλο. Εκείνοι που βλέπουν τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους που τους στηρίζουν ας δουν και τους δικηγόρους που τους ψήφισαν και ας κάνουν κάτι μαζί, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα κομματικά. Είναι ο μόνος τρόπος να αναδειχθούν ως οντότητες και μετά από λίγα χρόνια την αντίστοιχη μέρα κάποιος να τους λέει καλημέρα. Οσο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ας μην σπεύσουν να σφετεριστούν τη νίκη όποιου νικήσει. Προσεκτικά ας δουν την αποχή και ας καταλάβουν το μήνυμα της πλειοψηφίας.