προαγωγές

προαγωγές

Ποιοι δικαστικοί προήχθησαν σε αρεοπαγίτες και εισαγγελείς – Εισαγγελέας Διαφθοράς στην Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης
Ανανεώθηκε για ακόμη μια διετία η θητεία της Ελένης Ράικου στην θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, ενώ στην αντίστοιχη θέση στην Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης.

Η θέση του Εισαγγελέως Διαφθοράς δημιουργήθηκε για πρώτη φορά προ διετίας περίπου, με στόχο τον συντονισμό και την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών για τη διερεύνηση και την καταπολέμηση της διαφθοράς, την κατασπατάληση του βρώμικου χρήματος και τον έλεγχο κακοδιαχείρισης εσόδων και εξόδων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου έχει διατελέσει και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανανέωση της θητείας της κυρίας Ράικου και η τοποθέτηση του κ. Ζήση έγινε από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του ΑΔΣ προήχθησαν σε αρεοπαγίτες 13 πρόεδροι Εφετών, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μια Εισαγγελέας Εφετών, ενώ έγιναν και άλλες προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών.

Ειδικότερα, σε αρεοπαγίτες προήχθησαν οι εξής 13 πρόεδροι Εφετών: Μαρία Νικολακέα, Αβροκόμη Θούα, Νικήτας Χριστόπουλος, Πέτρος Σαλίχος, Ιωάννης Φιοράκης, Ιωάννης Μπαλιτσάρης, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Γεώργιος Μιχολιάς, Αλεξάνδρα Κακκαβά, Αγγελική Τζαβάρα, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή και Νικόλαος Τσάκος.

Ακόμη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη η Εισαγγελέας Εφετών Άννα Ζαΐρη και σε Εισαγγελείς Εφετών προάγονται οι αντεισαγγελείς Εφετών Αργυρός Δημόπουλος και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Τέλος, σε αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Δημήτριος Παϊκόπουλος, Ιωάννα Κατσή και Χαράλαμπος Τζώνης.