μεγάλες υποθέσεις

μεγάλες υποθέσεις

 Συχνά με ρωτούν στο πάρκο που πηγαίνω για τη βόλτα μου οι άλλοι σκύλοι τι μαθαίνω για τις εξελίξεις κρισίμων υποθέσεων του γραφείου. Δεν ξέρουν δα οι άλλοι σκύλοι  ότι, όπως τόσοι και τόσοι σκύλοι μυριζόμαστε και μαθαίνουμε τα νέα ο ένας του άλλου,  δεν θα μάθαιναν και από εμένα τα νέα της δουλειάς μου. 
Ενα μαλτεζάκι παρεξηγήθηκε. Με φλερτάρεις μου λέει αλλά δε μου λες για τις μεγάλες ειδήσεις! τι μαθαίνεις για το Χρυσό? τι πιστεύεις για τις αποφάσεις? οι πελάτες σου θα φύγους από τη χώρα?
Αλλο μπόξερ δυναμικότερα τοποθετήθηκε: χάνουμε επενδύσεις! και στο Στρατώνι είχαν πολλά σκυλιά μαζεμένα! τα ξέρω! τα φροντίζουν (αυτό ας σημειωθεί είναι ακριβές).
Και στις Σκουριές και στις Σκουριές,  τόνισε μια άλλη κοπρίτσα της φιλοζωϊκής. Μαζεύουν και προσέχουν πολλούς σκύλους εκεί!
Ενα μπουλντογκ που θύμιζε τον μακαρίτη τον Εβερτ ψυθήρισε: τους ξέρω εγώ όλους αυτούς! όλα για το χρηματιστήριο. Και εσύ αδερφάκι μου όμως! τίποτε δεν μας λες.
Η Φίτσα, γνωστή σκυλίτσα δημοσιογράφου, τα ήξερα όλα. Πότε βγήκε η απόφαση αλλά και τι θα λέει. Ποιός ψήφισε τι και γιατί! τι θα κάνουν τώρα με το Μητσοτάκη όλοι οι σκύλοι (γνωστού όντως ότι οι Μητσοτάκηδες δεν παίρνουν θέση στο θέμα σκύλος ως οικογένεια!).
Ο Ρούντι πάλι που είναι πολύ στα μέσα και τα έξω σημείωσε ότι όλα είναι στημένα και ξέρει εκείνος από κυκλώματα.
Μέχρι και η Ζουζού που έχει γιατρό αφεντικίνα ήξερα πολλά. Προχθές έκανε κολονοσκόπιση ένα στέλεχος της εταιρίας λέει και είδαν τα σπλάχνα του. Οσο για τη Φιφί τη συρυζαία ακόμη περιμένει  να της πουν τα σχέδια Σκουρλέτη.
Και εσύ Wolf πού έχει πάει στα μεταλλεία, που είσαι δικηγορόσκυλος πάνω από δέκα χρόνια τι λές? ποιός έχει δίκαιο?
Σκαλίζοντας το χόρτο με τη μουσούδα μου εξήγησα στην παρέα του πάρκου ότι οι φήμες και η δικαιοσύνη είναι πράγματα ασύμβατα. Η δικαιοσύνη είναι μια απόφαση και η πολιτική μια άλλη. Οπως και η επιχείρηση. Οι φήμες είναι αέρας κοπανιστός για τον οποίο πολλοί πληρώνουν χρυσάφι. Ούτε σκυλοκροκέτα δεν θα ξόδευα για φήμες, επισήμανα.
Επίσης η δικαιοσύνη δεν είναι ποδόσφαιρο. Ολοι και όσοι κάνουν σωστό παιχνίδι κερδίζουν με τους κανόνες της. Φανατισμοί δεν χωρούν.
Και κατουρώντας το δέντρο επισήμανα: να κοιτάμε αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας ο καθένας λοιπόν. Μου φθάνει που έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.   Τώρα σειρά έχει το δέντρο του πάρκου μας στα οποία ως δικηγορόσκυλος και όχι μπερλίνα παίρνω την κατάλληλη θέση.