Καλή Νομοθέτηση

Καλή Νομοθέτηση

από την Καθημερινή
Παρέμβαση Σαμαρά για το θέμα Λιάπη και κατάργηση βουλευτικών προνομίων
Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ

Σχόλιο
μια με τη χρυσή αυγή μια με τα χρυσούλια μου σαν το Μισέλ η Βουλή πλέον θα κάνει νταντα τους βουλευτές της νυχθημερόν. Μήπως να προσθέσουμε στη διάταξη ότι παρακαλούντε να φέρνουν πίσω και τα καζάντια του πολιτικού τους βίου? Ψοφάω να δω την αιτιολογική έκθεση του νόμου.