η εξέχουσα σημασία του ΟΧΙ όταν το ΝΑΙ καραδοκεί

η εξέχουσα σημασία του ΟΧΙ όταν το ΝΑΙ καραδοκεί

Ιδιαίτερης σημασίας το ΟΧΙ του Κ. Καραμανλή στον Πρωθυπουργό όταν γνωρίζει ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει το ΝΑΙ σε ετοιμότητα.
Το ΟΧΙ του αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία (έστω και αν αποτελεί εσφαλμένη συμβουλή τρίτων, ή βασίζεται σε λόγους άσχετους με τους δηλούμενους δημοσίως)
Στην αναζήτηση συναίνεσης του Πρωθυπουργού ο οποίος με εξαιρετική μαεστρία επιδιώκει την συντριβή των ΟΧΙ που έχει απέναντί του σε κάθε βήμα του πολιτικού του βίου με έξυπνες κινήσεις, ο Κωσταντίνος Καραμανλής ένανε ίσως την σημαντικότερη κίνηση της καριέρας του αρνούμενος μια θέση που δικαιωματικά άξιζε υπέρ του κομματικά υποδεέστερου κ. Αβραμόπουλου.
Διότι πράγματι τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιέφερε το πρόσωπο ή το όνομα αλλά οι ψήφοι της αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά την εκλογή προέδρου.
Αντίθετα τον κ. Καραμανλή θα τον απασχολούσε ίσως να συνεχίσει τον πολιτικό του βίο με ένα αξίωμα που κανένας φυσιολογικά δεν θα αρνείτο και που πάντως δεν του πρότεινε ο προηγούμενος Πρωθυπουργός περιορισθείς στον κ. Δήμα.
Σημαντική πολιτική κίνηση που θα αναμειφθεί πιστεύουμε δυναμικά από όσους κατανοήσουν το νόημά της και συντομότατα.
Ο επόμενος Πρόεδρος θα ψηφισθεί ως φαίνεται από όλους πλην του ΠΑΣΟΚ το οποίο εμμένει στον…. κ.Δήμα σθεναρά.
Ο δε κ. Σαμαράς να αναρωτήθηκε άραγε ποτέ αν θα μπορούσε να είχε ενεργήσει ανάλογα με τον κ. Τσίπρα διατηρώντας την εξουσία του για αρκετό καιρό ακόμη υπέρ των συμφερόντων που τόσο σθεναρά προασπίζεται? Αν δηλαδή προτείνοντας ένα πρόσωπο σαν τον κ. Κωσταντόπουλο εξανάγκασε το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την επιλογή του και να του επιτρέψει να κυβερνήσει για καιρό?