Η δικηγόρος κόρη του βασιλιά των τσιγγάνων

Η δικηγόρος κόρη του βασιλιά των τσιγγάνων

 
Τη θυγατέρα του «βασιλιά των Τσιγγάνων», Νίκου Χαλιλόπουλου, Χριστίνα, επέλεξε εδώ και λίγο καιρό ως σύμβουλό του για θέματα που σχετίζονται με τους Ρομά ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πρόκειται για μια επιλογή που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις τόσο στο υπουργείο όσο και ανάμεσα σε όσους την πληροφορήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συζητήσεις αφορούν το γεγονός ότι η κυρία Χαλιλοπούλου υπήρξε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2014, ύστερα από πρόταση που της είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Η νεαρή δικηγόρος, που έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και παλιννοστούντων, δεν είχε καταφέρει τελικά να εκλεγεί. Ωστόσο, το όνομά της φιγουράρει στη λίστα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ακόμα και σήμερα. Αρκετοί από τους παράγοντες του υπουργείου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την εξέλιξη, λόγω της ενεργού κομματικής ιδιότητας της κυρίας Χαλιλοπούλου, αν και αναγνωρίζουν τις γνώσεις της.

Απόδειξη ότι ή βασιλεύεις ή δε βασιλεύεις λοιπόν. Για τα τσιγγανάκια που δεν πάνε σχολείο κουβέντα φυσικά! Αραγε πόσοι τσιγγάνοι δικηγόροι υπάρχουν? Θα άξιζε να το μάθουμε και να τιμήσουμε τον αγώνα να σπάσουν τα κοινωνικά στεγανά τα τέκνα των ρομά, βασιλέων και απλών πολιτών- συμπολιτών μας.