δύο αδελφές! η καταδίκη

δύο αδελφές! η καταδίκη

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της Φαίης Μπλάχα πριν από περίπου ένα χρόνο στη Νέα Μάκρη, αποφάσισαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη και στην αδελφή του θύματος Μαριαλένα, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο, Βικ Σαρέλ, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Στεφανάκη η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ για την αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, προτάθηκαν 4 έτη φυλάκισης.
«Δεν αρκεί η συγγνώμη της… πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ότι για την Μαριαλένα, ο Στεφανάκης ήταν το τρόπαιο στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της.

Στην εισήγησή της η εισαγγελέας, τόνισε ότι «τα χτυπήματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο έγιναν στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά». Αναφορικά με το επιχείρημα του Στεφανάκη ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του, η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος «ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του».

«Ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δυο όμορφες αδελφές, είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του», κατέληξε.