ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΡΑΙΚΟΣ!

ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΡΑΙΚΟΣ!

με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη στη θέση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων τοποθετήθηκε ο κ. Δ. Ράικος, Εφέτης ΔΔ και Αν. Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Της τοποθέτησης του κ.Ράικου προηγήθηκε ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ράικος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και εισήλθε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, από την οποία και αποφοίτησε το 1981.

Από το 1987 είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, κλάδου Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1994-1995, πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science (LSE) και Middlesex University στο δίκαιο της ΕΕ.

Το 1999 αναγορεύεται διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το 2005 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής (και ήδη Αναπληρωτής Καθηγητής) του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική του Δ.Π.Θ.
Το 1983 διορίζεται δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1985 Πάρεδρος των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Το 1996 προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και τον Μάιο του 2000 στο βαθμό του Εφέτη ΔΔ.

Εχει μεγάλο συγγραφικό έργο και ριζοσπαστικές απόψεις.

Από το έτος 2001 περιλαμβάνεται μεταξύ των διδασκόντων στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Το 2006-2008 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών με έδρα τη Γερμανία (Association of European Administrative Judges).

Τα Νομικά Νέα τον συγχαίρουν θερμά!