ANGELA ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

ANGELA ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

Η Angela Merkel κόρη δασκάλου και παπά, ετών 58, έλαχε να γίνει Καγκελάριος της Γερμανίας που κάνει τους σκεπτόμενους της εποχής να ανατριχιάζουν με τη σκέψη των φεμινιστικών επιγευγμάτων που ενσαρκώνει. Μας ήρθε σήμερα αλλά από τότε που τη συναπαντήσαμε νοιώσαμε τη γερμανική μπότα ξανά στη ζωή μας αν και χωρίς πόλεμο ή βία. Ο φασισμός άνθισε ξανά στα χειμαζόμενα κοινωνικά στρώματα, η βία βγήκε στους δρόμους, ο χρυσός πωλείται κατά τρόπο κατοχικό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλοδαπών νομοθετούνται.
angela_merkel2Ολα αυτά ενώ η Angela συμβιβάζει τη SIEMENS, πωλεί γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίζει γερμανικές εταιρίες και συμφέροντα, στεγάζει στο έδαφός της φιλογερμανούς καταζητούμενους και ούτω καθ’εξής. Η Angela δεν θα τιμωρηθεί ποτέ καθώς η θεωρία των κυβερνητικών πράξεων καλύπτει το σύνολο της δράσης της και των κρατικών αποφάσεων που προωθεί ιδίως μάλιστα στην περίπτωση που τσακίζει το δίκαιο του ανταγωνισμού ή των δημοσίων συμβάσεων. Φυσικά και δεν θα γίνουν διαγωνισμοί κατά τους κανόνες του κοινοτικού δικαίου για τα όσα θα αξιώσει να λάβει ως αντάλλαγμα για την πολιτική ή άλλη στήριξη που θα προσφέρει.
Η Angela ήταν κάποτε ένα παιδί με όνειρα ένα κορίτσι που πίστεψε ότι σαν την Θάτσερ, την Γκόλντα Μεγίρ, ή την Ιντίρα Γκάντι θα δοξάσει τον τόπο της αν και γυναίκα. Αλλωστε κάποτε ήταν και αυτή ένα παιδί.

Του Αγγελου φωτογραφία δεν θα βάλω. Είναι ακόμη ανήλικος και μαθητής τρίτης γυμνασίου. Χθες κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τη σχολική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δήλωσε σε μικρότερο συμμαθητή του ότι πρέπει να τον διώξουν από το σχολείο γιατί είναι μαύρος. Οτι μαύροι δεν μπορούν να παρελάσουν, ότι πρέπει να χαθεί από προσώπου γης. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι αφενός ότι ο συμμαθητής δεν ήταν μαύρος, ίσως λίγο μελαμψός, γαλανομάτης με ξεχωριστή ομορφιά και παράστημα, αλλά και ότι και αυτό το παιδί δεν θα τιμωρηθεί ποτέ καθώς οι σχολικές κυρώσεις θεωρούνται μέτρα εσωτερικής τάξεως δηλαδή αφορούν αυστηρά το σχολικό περιβάλλον. Ο Αγγελος είναι παιδί της Angela και όχι της ελληνίδας μικροαστής μητέρας του. Παιδί της ασημαντότητας, της στέρησης σε συνέχεια του νεοπλουτισμού, της χυδαιότητας και της αδόκητης επιθετικότητας. Είναι ένα παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς αρχές. Πολλά τα μπασταρδάκια της Angela στη χώρα. Το σχολείο του θα κοιτάξει να βάλει το ζήτημα στην άκρη για να μην ξυπνήσει το τέρας του φασισμού που φυτρώνει στα σχολεία. Το παιδί αυτό δεν θα τιμωρηθεί ουσιαστικά ποτέ αφού ιδίως το άλλο παιδί έχει μάθει ότι δεν πρέπει να δέρνει. Αλλωστε εν τέλει είναι και αυτό ένα παιδί.

Οι ατιμώρητοι καγκελάριοι και οι ατιμώρητοι μαθητές αποτελούν το γένος της προκλητικής θρασυτητας που θάλλει στις μέρες μας εμποδίζοντας τους λαούς και τα παιδιά να ανασάνουν ελεύθερα. Τα ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ τους δικάζουν και τους καταδικάζουν, όπως θα το κάνει και η ιστορία γεμίζοντας τον παράδεισο με μαύρα πανέμορφα αγγελούδια, με εβραιόπουλα αγγελούδια, με τσιγγανάκια με τεράστια φτερά που οι μανάδες τους θα τα καμαρώνουν πάντα και παντού.Ο νόμος προσφέρει συγνώμη άφθονη. Οι άνθρωποι οφείλουν να θυμούνται να διαδηλώνουν, να παρευλαύνουν και να προχωρούν μπροστά.