ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ 3

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ 3

Ο παιδοκτόνος Χρήστος Βουλγαράκης έσφαξε το 2002 με 17 μαχαιριές τη Βασούλα, τη 13χρονη κόρη του. Η δίκη του έγινε στο Καρπενήσι το 2003 και καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση. Μετά από την έκτιση του 1/3 της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος. “Θέλω να μονάσω” είπε ο ίδιος.
27 Απριλίου 2002. Στο υπνοδωμάτιο ενός σπιτιού, στο χωριό Πελασγία Φθιώτιδας, μια γειτόνισσα βρίσκει το πτώμα της 13χρονης Βασούλας πλημμυρισμένο στο αίμα. Το θέαμα που αντικρίζει είναι αποτρόπαιο. Το μικροκαμωμένο κορμάκι του κοριτσιού είναι διάτρητο από μαχαιριές. Πραγματικά σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης, κάνει λόγο στην έκθεσή του για εγκληματική σφαγή. Το άτυχο αγγελούδι φέρει τραύμα στο χείλος του στόματος, βαθιά τραύματα στον τράχηλο, η καρωτίδα της είναι τρεις φορές κομμένη, έχει κομμένες φλέβες, φέρει βαθιά τραύματα στην περιοχή των νεφρών, στην κοιλιά, στους αγκώνες, στους μαστούς, στα δάχτυλα… Παντού. Η είδηση της στυγνής δολοφονίας σοκάρει το πανελλήνιο.

Read more: http://10hentoli-3osnomos.blogspot.com/2011/07/blog-post_6482.html#ixzz2YkSMnJN1

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο παιδοκτόνος Χρήστος Βουλγαράκης.
Πίσω από τα κάγκελα ξανά ο παιδοκτόνος

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο παιδοκτόνος Χρήστος Βουλγαράκης. Η «ηθική αναλγησία και η ψυχική διαστροφή του δράστη» είναι τα δύο στοιχεία που εντόπισαν στο πρόσωπο του δολοφόνου της κατακρεουργημένης Βασούλας τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά και τον οδηγούν εκ νέου στη φυλακή.

Ειδικότερα, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά διατάζει την αποχώρηση από τη Μονή των Παπαροκάδων στο Τρίκορφο Δωρίδος του Χρήστου Βουλγαράκη, επισημαίνοντας ότι τα εγκληματικά στοιχεία της προσωπικότητας του παιδοκτόνου δεν άλλαξαν και δεν μπορεί για τους λόγους αυτούς να διαβιώσει σε καθεστώς ελευθερίας.

Το έγκλημα, που είχε γίνει πριν από επτά χρόνια, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το άψυχο σωματάκι της 13χρονης Βασούλας Βουλγαράκη βρέθηκε από μια γειτόνισσα στις 27 Απριλίου του 2002 στο υπνοδωμάτιό της, με πιτζάμες, φανελάκι και εσώρουχο βουτηγμένο στα αίματα, διάτρητα από μαχαιριές… Πέντε μέρες αργότερα ο Χρήστος Βουλγαράκης παραδόθηκε στις αρχές.

Ποτέ δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις γιατί έσφαξε την κόρη του, ούτε στην απολογία του ενώπιον του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου Καρπενησίου, όπου έκανε «χρήση του δικαιώματος της σιωπής». Οι δικαστές τότε έκριναν ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία σε βάρος της ανήλικης κόρης του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά η πλειοψηφία του δικαστηρίου τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και του επέβαλε είκοσι ένα χρόνια κάθειρξη. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ενώ ο Βουλγαράκης αναμένεται να δικαστεί και πάλι στο Εφετείο Λαμίας στις 10 Φεβρουαρίου του 2010, με την απειλή των ισοβίων, τον περασμένο Αύγουστο έγινε δεκτή η υπό όρους απόλυσή του από τις φυλακές και η διαμονή του στη Μονή των Παπαροκάδων.

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με χθεσινό βούλευμά του (355/2009) ακυρώνει το καθεστώς ελευθερίας του κατάδικου-παιδοκτόνου, ύστερα από έφεση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Παπαγεωργίου, στην οποία υπέβαλε σχετική αίτηση -διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη- η μητέρα της κατακρεουργημένης Βασούλας, Αθανασία Βελεσιώτη.

Οι εφέτες στο σκεπτικό τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο παιδοκτόνος δεν έχει βελτιωθεί για να μπορεί ακίνδυνα να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και παραμένει η επικινδυνότητα του χαρακτήρα του για τέλεση νέων εγκλημάτων. Για τους λόγους αυτούς, αποφαίνονται ότι επιβάλλεται η συνέχιση της κράτησής του και ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της υφ’ όρον απόλυσής του. Ετσι ο παιδοκτόνος ξαναμπαίνει στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, οι δικαστές στο βούλευμά τους επικαλούνται την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής που αφορά το θάνατο της Βασούλας, όπου ο ιατροδικαστής σχολιάζοντας το θάνατο της μικρής, κάνει λόγο για σφαγή, βασανισμό και αγριότητα. Οι δικαστές σημειώνουν ότι «παραμένει η επικινδυνότητα του χαρακτήρα του δράστη για τέλεση νέων εγκλημάτων, γιατί η ηθική αναλγησία και ψυχική διαστροφή του είναι στοιχεία τα οποία δεν εξάλειψε μέσα στις φυλακές».

© 2007-2013, Espresso – Δημοκρατικός τύπος ΑΕ.