Συνέντευξη του Βασίλη Αλεξανδρή στην Ελένη Τροβά

Συνέντευξη του Βασίλη Αλεξανδρή στην Ελένη Τροβά

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ βρήκε λίγο χρόνο για μια συνέντευξη μαζί μας λίγες ώρες πριν την τελική κούρσα! Ιδού

1. ποιά θα είναι η πρώτη σας ενέργεια ως προέδρου του ΔΣΑ, εφόσον εκλεγείτε

 Κατα την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ θα τεθούν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων και ως προς την υλοποίησή τους. Παράλληλα, θα ζητήσω άμεσα συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας, της δικαστικής λειτουργίας καθώς και όλων των κομμάτων, από κοινού με εκπροσώπους των συνδυασμών, για τα ζέοντα ζητήματα που μας απασχολούν και τις θέσεις μας για την αντιμετώπισή τους.

2. ποιές οι πρωτεραιότητές σας γενικότερα εφόσον εκλεγείτε ως πρόεδρος του ΔΣΑ;

Τις προτεραιότητές μου έχω ήδη δημόσια ανακοινώσει. Άλλωστε, οι προγραμματικές θέσεις ειναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της υποψηφιότητάς μου. Επιγραμματικά υπογραμμίζω ότι θα ληφθούν μέτρα για: Τη θεσμική ανασυγκρότηση του ΔΣΑ και την ανάπτυξη συντονισμένης δράσης με δικηγορικούς συλλόγους της Ευρώπης. Τη διεκδίκηση δίκαιου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος. Την προάσπιση της επαγγελματικής μας υπόστασης και του σεβασμού προς το λειτούργημα μας. Την ανάκτηση του θεσμικού μας ρόλου στην απονομή της δικαιοσύνης και στην κοινωνία.

3. δεν κάνατε αφισοκόλιση και ανταμειφθήκατε γι’αυτό. Τι πιστεύετε για τον τρόπο προβολής ιδεών και προσώπων με αφορμή τη στάση σας?

Η επιλογή αυτή δεν συνιστά επικοινωνιακή πρωτοτυπία. Αποφύγαμε τη ρύπανση, το κραυγαλέο και την υπερβολή. Άλλωστε οι δικηγόροι αντιλαμβάνονται. Αυτό που γενικότερα χρειάζεται είναι λιγότερος θόρυβος και περισσότερη ουσία στα πράγματα.

4. πώς φαντάζεστε το επάγγελμα του δικηγόρου τα επόμενα 20 χρόνια στην Ελλάδα ?

Σκληρό και ανταγωνιστικό. Για αυτό, απαιτείται απο το ΔΣΑ δουλειά και ευρηματικότητα, στη βάση ενός ανοιχτού διαλόγου, για την αναζήτηση νέων επαγγελματικών πεδίων και ευκαιριών.

5. τι συμβουλές θα δίνατε στα παιδιά σας αν ήθελαν να γίνουν δικηγόροι?

Τα παιδιά μου δεν έχουν εκφράσει τέτοια επιθυμία. Όμως διακριτικά αναδεικνύω τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, αν τυχόν το αποφασίσουν.

6. πώς εκτιμάτε το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ γυναίκα υποψήφια για πρόεδρος του ΔΣΑ?

Δεν υπάρχει ασφαλής εξήγηση. Πιστεύω, όμως, ότι δεν ειναι μακριά μια τέτοια ημέρα.

7. Πως θα αποχαιρετουσατε τον απερχόμενο πρόεδρο ……

Ως απερχόμενο Πρόεδρο, με ειλικρίνεια, όπως έχω πράξει σε όλη αυτή την προεκλογική διαδρομή. Ως μέλος του ΔΣ με τη δήλωση για ανοιχτή διάθεση συνεργασίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία!