Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗς ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ?

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗς ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ?

 
Υπό τον τίτλο “Ο Χρυσοχοίδης προσέλαβε νομική εταιρία του Μπόμπολα” έγκριτο διαδικτυακό πόρταλ διαμαρτύρεται με οργή για την αδιαφάνεια που διέπει τις σχέσεις του ΥΠΟΜΕΔΙ και του αρμοδίου Υπουργού με τη δικηγορική αγορά υπαινισσόμενο και σχέσεις με την κατασκευαστική αγορά.
Είναιι γεγονός ότι για πρώτη φορά το ΥΠΟΜΕΔΙ πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ προσέφυγε σε διαγωνιστική διαδικασία για πρόσληψη νομικού συμβούλου μετά από έτη αναθέσεων απευθείας σε δικηγόρους και γραφεία έναντι τεράστιων αμοιβών. Αυτό φαίνεται είναι το αμάρτημα του κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισε να μην προβεί στις συνήθεις αναθέσεις, στους συνήθεις δικηγόρους, αλλά να κάνει διαγωνισμό.
Φυσικά μετά από τόσα πολλά χρόνια και κυβερνητική συνενοχή όταν μάλιστα σε αυτό το νομικό team περιλαμβάνονται και συγγενείς Υπουργών έναντι αμοιβών πολλών εκ χιλιάδων ευρώ όπως μπορεί κανείς να δει στη Διαύγεια μόνον, θα υπήρχε αντίδραση. Εσπασε το κατεστημένο μέσω μιας μικρής αλλαγής.
Βεβαίως στον ανοιχτό αυτό διαγωνισμό έλαβε μέρος και ο συνήθης και άλλοι όχι μόνον πέντε.
Βεβαίως ξεφνικά το Υπουργείο διαπίστωσε ότι μπορεί με πολύ λιγώτερα χρήματα από όσα πληρώνει σε αναθέσεις να έχει εμπειρότερους δικηγόρους και με πολύ περισσότερα προσόντα.
Βεβαίως και μεταξύ αυτών ήταν και η δικηγορική μας εταιρία η οποία μειοδότησε με έκπτωση.
Βεβαίως και ο κ Μπόμπολας μας έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη του όπως και πολλοί άλλοι πελάτες το όνομα των οποίων φαίνεται από τη τεχνική μας εμπειρία που είναι στο φάκελο και κατέχει ο καταγγέλων ανώνυμος δημοσιογράφος. Ομως για την ιστορία ο κ. Μπόμπολας και οι εταιρίες του έχουν συνεργασθεί με το σύνολο σχεδόν των διαγωνισθέντων οπως και οι λοιπές εταιρίες, J&P, ΤΕΡΝΑ κλπ για να αναφέρουμε μόνον τις ελληνικές.
Δηλαδή τι επιθυμεί ο ανώνυμος καταγγέλων να προσλάβει το Υπουργείο ως σύμβουλο κάποιον με μηδενική εμπειρία στις παραχωρήσεις όπως στο παρελθόν? ποιές εταιρίες έχουν κάνει παραχωρήσεις? τόσο απλό λοιπόν! Δεν αρκούν οι συγγένειες και οι προσωπικές σχέσεις. Χρειάζεται και να είσαι μπαρουτοκαπνισμένος και ίσως γιατί όχι καμιά φορά νικητής.
Μέχρι τώρα είχε έναν αποκλειστικό συνεργάτη και όταν έκανε διαγωνισμό ο κ. Πάχτας για τους αυτοκινητοδρόμους και επελέγη άλλος καταγγέλθηκε υπέρ του συνήθους …
Αγαπητέ ανώνυμε καταγγέλοντα που έχεις και αρκετά στοιχεία από μέσα όπως φαίνεται είναι δυνατό το σύστημα να μην κλονίσθηκε?
Είναι δυνατό να πληρώνει το υπουργείο 900.000 χιλιάδες για ανάθεση στο Καστέλι και με διαγωνισμό να προσλαμβάνει τον έμπειρο και καταξιωμένο με 135.000? απλή αριθμητική αποδεικντύει ότι ο πόντιος κ. Χρυσοχοϊδης ξέρει και αριθμητική και δίκαιο αναθέσεων.
Οσο για τα λοιπά αναφερόμενα ευχαριστούμε για τη διαφήμιση την οποία ουδέποτε επιδιώξαμε για να μην μας πιάνει μάτι.
Φτύσε μας να μην μας ματιάσεις λοιπόν!
Οσο για τον κ. Χρυσοχοϊδη θα πρέπει μάλλον να τον κάνει κανείς παράδειγμα που ρίσκαρε την ανοιχτή διαδικασία για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Ως “Πρωτάρης” καταβάλλει το τίμημα της νομιμότητας.
Και για την ιστορία…. για την πρόοδο του διαγωνισμού αυτού που χάλασε τη μαγιονέζα στο κατεστημένο χρειάσθηκε η ανάμειξη του κ. Ρακιντζή, της κ. Ράικου, ενημερώθηκε ο ΔΣΑ και οι αρμόδιοι εισαγγελείς ώστε να ολοκληρωθεί. Ποιός αλήθεια περίμενε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κανείς που θα προτιμούσε να υπηρετήσει τον τόπο του έστω και με μικρές αμοιβές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ μπορούσε να έχει πελάτη κάποιον ιδιώτη? Ηταν όμως αρκετοί και όχι μόνον 5 όπως λέει το Newsbomb. Καλοί και αρκετοί. Και όλες οι προσφορές άνοιξαν παρουσία όλων σε μία μέρα ώστε να μην υπάρξει κανένα ύποπτο σημείο.