Νέα επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δυστυχώς και πάλι για παιδική πορνογραφία

Νέα επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δυστυχώς και πάλι για παιδική πορνογραφία

Μία ακόμη θλιβερή είδηση στη μακριά λίστα ανάλογων υποθέσεων λοιπόν και πάλι! Η παιδική πορνογραφία στο προσκήνιο.

Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη μία 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών μετά από  καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από μία δημοσιογράφο ολλανδικής τηλεοπτικής εκπομπής ότι συνάδελφοι της, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για γνωστό παιδόφιλο στην Ολλανδία, ήρθαν σε επαφή μέσω email με την 52χρονη, η οποία εμφανίζεται ως ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις παιδόφιλων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ολλανδή δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υποδυόμενη την παιδόφιλο συνάντησε την συλληφθείσα, η οποία την προέτρεψε να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.

Χθες πραγματοποιήθηκε  έρευνα,παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στο σπίτι της καθηγήτριας. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 34 περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου, ένα εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, καθώς και με ονόματα που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του.

Η 52χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή της σε δραστηριότητες παιδοφιλικού χαρακτήρα, εντός και εκτός της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα για τέτοια αδικήματα.
Δείτε σύντομο άρθρο στα Νομικά Επίλεκτα του Ε. Παπαδάκη σχετικά.

Στις 29/1/2013 ανάλογη είδηση για να μην αισθανόμαστε μοναδικοί στη φρίκη.