εορταστική πώληση βρεφών

εορταστική πώληση βρεφών

στα συνήθη πλαίσια για τη χώρα και πάλι : Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών εξαρθρώθηκε στην Κατερίνη. Ηδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για 19 άτομα Βούλγαρους, 15 γυναίκες και 4 άνδρες. Οι δράστες έφερναν εγκυμονούσες από την Βουλγαρία που γεννούσαν σε κλινικές και πουλούσαν τα μωρά σε άτεκνες οικογένειες προς 6.000-8000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου του 2013 και μέχρι τις 20 Μαίου του 2015 είχαν γίνει 14 παράνομες υιοθεσίες.

Ο αριθμός των μωρών που δόθηκαν προς υιοθεσία από το κύκλωμα, εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και την συμμετοχή γιατρών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν.  Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι μελών του κυκλώματος στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο εκ των μελών του κυκλώματος για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Τα τελευταία χρόνια η τιμή πωλήσεως βρεφών ήταν στις 15-20.000 ευρώ. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι πλέον σε τιμή ευκαιρίας.

Είναι καλό να μην λησμονούμε ότι η χώρα μας είναι τόπος όπου ανθεί το εμπόριο ανθρώπων και οργάνων και με τον τρόπο αυτό να κατανοούμε πολλές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Ακόμη άλλωστε δεν λέει να ψηφισθεί η καινοτόμος νομοθεσία για την υιοθεσία και έτσι νομοθετικά ευνοείται η πώληση… βρεφών.