Εγκλήματα ζήλιας στην Ελλάδα

Εγκλήματα ζήλιας στην Ελλάδα

Παλιές ειδήσεις βλέπουν το φώς ξανά λόγω της εορτής των ερωτευμένων. Τα Νομικά Νέα με χιούμορ, πόνο και κριτική θέση θυμούνται μεγάλα ελληνικά εγκλήματα ζήλιας από τις ειδήσεις

Το καλοκαίρι του 1987 ένας νέος άνθρωπος, ο 27χρονος Παναγιώτης Φραντζής, τότε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, αφαιρεί τη ζωή της αγαπημένης του συζύγου Ζωής Γαρμανή. Κίνητρο της δολοφονίας αυτή τη φορά η παθολογική ζήλια.

Ο Φραντζής δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του, αλλά υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματιστεί έπειτα από έντονο καβγά. «Εσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της» είχε πει. Τον τύφλωσε η νοσηρή ζήλια του για τη μόλις 18 χρόνων σύζυγό του Ζωή.

Λογομαχούν έντονα μετά από νυχτερινή έξοδο. Ο Φραντζής καταφέρνει να στραγγαλίσει τη σύζυγό του και με ψυχραιμία μεταφέρει το πτώμα της στην μπανιέρα του σπιτιού τους. Με σύνεργα ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί, από τις 3.30 μέχρι τις 7.00 το πρωί τεμάχισε το άψυχο κορμί της σε δεκαέξι κομμάτια! Κράτησε μόνο τα πανέμορφα πράσινα μάτια της που δεν μπορούσε να αποχωριστεί!

Μια αρρωστημένη αγάπη οπλίζει τα χέρια του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή τον Φεβρουάριο του 1994 και μαχαιρώνει την Ελένη Πίσκου. «Ή δίπλα του ή στον θάνατο» ήθελε ο Βαγιωνής την Ελένη. Αργότερα, ο ίδιος έκανε λόγο για «τραγικό ατύχημα». Ομως αυτό έστειλε τη μητέρα ενός ανήλικου τότε κοριτσιού στο χώμα και τον ίδιο στη φυλακή.

Το 1999, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «στάζουν» αίμα. Η φρικτή δολοφονία της όμορφης Ελληνοαμερικανίδας Τζούλι Μαρί Σκάλι από τον σύντροφό της, τον 23χρονο μηχανικό του Εμπορικο [Η Κάτια Γιαννακοπούλου με τον συνήγορό της Αλέξανδρο Κατσαντώνη και τον σύζυγό της Γιώργο Γιαννακόπουλο.] ύ Ναυτικού Γιώργο Σκιαδόπουλο, και η δολοφονία της Αδαμαντίας Σίμου από τον 38χρονο δικηγόρο σύζυγό της Γρηγόρη Κούλα συγκλονίζουν και πάλι την Ελλάδα. Ο έρωτας τους τύφλωσε, η παράφορη ζήλια ξεπέρασε τα όρια και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Στις 8 Ιανουαρίου του 1999, ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, τυφλωμένος από ζήλια, στραγγάλισε το πρώην μοντέλο Σκάλι, έβαλε το σώμα της σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Επειδή όμως το κεφάλι δεν χωρούσε στη βαλίτσα, το έκοψε με πριόνι και το πέταξε στη θάλασσα. Επειτα ήρθε στην Αθήνα και επί δεκαοκτώ μέρες έβγαινε στα τηλεοπτικά κανάλια εκλιπαρώντας να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.

Από ζήλια γάζωσε την αγαπημένη του με το όπλο του και ο Κώστας, υπάλληλος των ΕΛΤΑ Πειραιά, τον Απρίλιο του 2012. Ο Κώστας και η Μαρία εργάζονταν μαζί. Του είχε ζητήσει να μην την ξαναενοχλήσει. Κάποτε αντάλλασσαν μεταξύ τους όρκους αιώνιας αγάπης και όμως έγιναν πρωταγωνιστές μιας τραγωδίας.