Αναμένονται αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών

Αναμένονται αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών

«Μισθολόγιο, το οποίο υπέστη συνολικό ποσοστό περικοπών άνω του 60%, αγνοώντας τόσο το γεγονός ότι έτσι παραβιάζεται το Σύνταγμα, αλλά και ότι καθίσταται πλέον προβληματική η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών», σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου.
Παράλληλα, η κ. Θάνου, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι πρέπει να καταστεί σαφές στην εκτελεστική εξουσία ότι δεν πρέπει να θεωρήσει ότι το ζήτημα «έκλεισε» με την ψήφιση των μέτρων και ανέφερε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων θα είμαστε έτοιμοι, μετά από μερικές ημέρες, για να ενεργοποιήσουμε και άλλα μέσα αντίδρασης, κατά της υποβάθμισης του κύρους της Δικαιοσύνης και κατά της προσπάθειας υπαλληλοποίησης των δικαστών.
Η συγκεκριμένη δήλωση συμπληρώνει τους φόβους της Τρόικα που έχουν εκφρασθεί μέσω εφημερίδων σχετικά με την πιθανή «ακύρωση» του νέου Μνημονίου και την προσφυγή της σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία για εύρεση λύσεων.
Αντιλαμβανόμενα τους φόβους της Τρόικα τα Νομικά Νέα οφείλουν να επισημάνουν ότι οι έλληνες δικαστές έχουν αποδειχθεί ιστορικά εξαιρετικά απρόβλεπτοι και καταρτισμένοι. Το γεγονός ότι αναπαύθηκαν σε προσωρινή χλιδή που τους προσφέρθηκε πολιτικά με τις γνωστές συνέπειες για τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορούν και ξέρουν τον τρόπο να κάνουν τους χειρότερους φόβους των δανειστών μας πραγματικότητα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.