φοροαποφυγής παραλειπόμενα

φοροαποφυγής παραλειπόμενα

Ηταν 9 Φεβρουαρίου του 2014!
ακόμη τίποτε και ο κ. Θεοχάρης φεύγει με το κεφάλι ψηλά!  
Στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ η λίστα με 600 μεγάλους φοροφυγάδες

Τα ονόματα 600 ατόμων μεταξύ αυτών, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και δικηγόροι, αλλά και πολιτικοί, έχουν εντοπίσει τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), για τους οποίους εκτιμάται ότι έχουν διακινήσει µεγάλα ποσά χωρίς προηγουµένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η λίστα με τα ονόματα έχει φτάσει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών και εκτιμάται ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, δηλαδή την περίοδο της κρίσης περισσότερα από 2 δισ. ευρώ µαύρο χρήµα.

Ανάμεσά τους σύμφωνα με την εφημερίδα είναι και τρεις βουλευτές της Νέας ∆ηµοκρατίας τα εµβάσµατά των οποίων στο εξωτερικό-κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας- δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δηµοσιοποιηµένα. Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηµατίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 φορολογούµενοι θα κληθούν τις επόµενες ηµέρες να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήµατα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «µαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Στην περίπτωση που δεν µπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιµα που προβλέπονται από τη νοµοθεσία.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα από τους 600 φορολογουµένους, οι 200 είναι επιχειρηµατίες, µέλη ∆.Σ. και εφοπλιστές, ενώ κάποιοι από αυτούς περιλαµβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης 30 είναι µισθωτοί και συνταξιούχοι, 20 ανεπάγγελτοι, 100 γιατροί, 100 δικηγόροι, 50 αρχιτέκτονες και µηχανικοί και 20 αθλητές.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/321914/sthn-hgesia-toy-ypoyrgeioy-oikonomikwn-h-lista-me-600-megaloys-forofygades#ixzz33qwzNlou