ΥΙΟΘΕΣΙΑ

ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Χαμόγελο του Παιδιού σε εποχές που οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους μην έχοντας να τα θρέψουν, αποτελεί ομολογία της πολιτικής ηγεσίας για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Χώρα.
Το Χαμόγελο του Παιδιού άλλωστε έχουν επισκεφθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως και θρησκευτικοί ηγέτες.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αναλάβει την εκπλήρωση του κατεξοχήν δημοσίου σκοπού της πρόνοιας κάτι που στην Κατοχή όπως μου έλεγαν οι παλαιότεροι εκπλήρωνε η UNRA κλπ ή και οι παιδοπόλεις της Φρειδερίκης μετά την απελευθέρωση που όμως ωραία μας περιγράφει ο Ασδραχάς έστελνε ο κόσμος τα παιδιά του για να τρώνε φρούτα (μεταξύ άλλων).
Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα και αυτή η πραγματικότητα της μετά Καγιέν εποχής.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε μαζύ με τον πρόεδρο του Χαμόγελου να θυμίσουμε στον Πρωθυπουργο την ανέξοδη εκκρεμότητα του νόμου της υιοθεσίας που εκκρεμεί για ψήφιση εδώ και χρόνια και που θα έστελνε πολλά εγκαταλελειμένα παιδιά σε οικογένειες αντί να ρημάζουν και να ιδρυματοποιούνται.
Ξέρουμε όλοι ότι ο λόγος που δεν προωθείται η νομοθεσία αυτή που είναι τονίζουμε ανέξοδη είναι το μαύρο χρήμα της αγοραπωλησίας παιδιών στη χώρα. Ξέρουμε ότι η χώρα μας είναι σε μαύρες λίστες και δεν αντιδρούμε.
Οπως τότε μετά την κατοχή που έστελναν ομαδικά τα μωρά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες χωρίς καμία μνήμη και με καταστροφή του παρελθόντος τους.
Κ. Πρωθυπουργέ πριν τις προεδρικές πρωτοβουλίες θα άξιζε να δείτε αυτό το νόμο που με πρωτοβουλία της ΝΔ ήρθε ως σχέδιο εδώ και χρόνια και ξεχάστηκε …
Κ. Πρωθυπουργέ ακόμη και αν δεν νικήσετε την Τρόικα και δεν σώσετε τη χώρα αφήστε τα παιδιά των ιδρυμάτων να βρούν γρήγορα σπίτι και οικογένεια.
Να ξέρετε πώς αν είναι το μόνο σας έργο αυτό θα δικαιωθείτε στη συνείδηση πολλών για τις πάμπολλες άλλες παραλείψεις και σφάλματα της κυβέρνησης που με δυσκολία διατηρείτε στη ζωή.
Θέλει πολύ κουράγιο να στηρίξεις τα παιδιά και τις οικογένειες! σας διαβεβαιώ ότι αξίζει όσο τίποτε άλλο στη ζωή και είμαι πρόθυμη αν το θέλετε να σας βοηθήσω με όλα τα μέσα που διαθέτω. Ιδίως να σας γνωρίσω τον υπέροχο γιό μου ο οποίος έχει χτίσει τη μοίρα του με τα παιδικά του χεράκια λίγο λίγο και ενδιαφέρεται πολύ για τα υπόλοιπα φυσικά και κοινωνικά του αδελφάκια που χάνονται χωρίς λόγο …