ΤΟ TWITTER ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟ TWITTER ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ελεύθερο και πάλι το Twitter στην Τουρκία με δικαστική απόφαση

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές, λίγες…

μόλις ώρες αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κλείσει την γνωστή πλατφόρμα των social media.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι Τούρκοι χρήστες στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com βλέπουν μια ανακοίνωση, προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας χρήστες, τις τελευταίες εβδομάδες, διαρρέουν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, η πρόσβαση στο διαδικτυακό μέσο Twitter αποκλείστηκε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας είχε πει: «Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, η εταιρεία διαχείρισης, του διαδικτυακού μέσου Twitter Inc, ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία αυτή έχει απαγορευτεί στην Τουρκία.

Μάλιστα, η εταιρεία διαχείρισης του Twitter δημοσίευσε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες της, με το οποίο συμβουλεύει τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία, ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.
Twitter Tourkia 26-3-2014Τι κι αν ο Ταγίπ Ερντογάν έκλεισε το Twitter, η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τετάρτη την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης…

σε όλους τους Τούρκους πολίτες, με αποτέλεσμα να χαθούν και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας που έμεναν για τον Τούρκο πρωθυπουργό στη διεθνή σκηνή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει για κλείσιμο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, είχε πει: «Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, η Αρχή Εποπτείας της Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (ΤΙΒ) αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις οποίες το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Έτσι, το μέσο έκλεισε και οι αρχές επικαλέστηκαν απόφαση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, κάτι που όμως οι εισαγγελικές αρχές αρνήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες καταγγελίες έγιναν προς τις δικαστικές αρχές την τελευταία εβδομάδα προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2014 από directNEW