Τα χρεωστούμενα

Τα χρεωστούμενα

Συχνά σκέπτομαι με πόσους τρόπους άλλους εκτός από το Μνημόνιο μπορεί να πληρωθεί το χρέος.
Ενας από αυτούς, γνωστός και αποδεκτός είναι να πληρώσουν τα οφειλόμενα οι οφειλέτες.
Τελευταία ακούμε ότι κάτι κινείται.
Χθες διάβαζα για το πόθεν έσχες σήμερα για το ΣΔΟΕ. Επιτέλους οι φόροι πρέπει να πληρώνονται και το μαύρο χρήμα να καθαρίσει.

Ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος αποκάλυψε ότι από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που έχουν έως τώρα εκλεχθεί, όλοι έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις και τους έχουν υποβληθεί πρόστιμα ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 500 πρόσωπα από τα 2.062 της λίστας Λαγκάρντ ενώ οι έλεγχοι όσον αφορά και τα υπόλοιπα 1.562 ονόματα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο, και τα αποτελέσματα των ελέγχων θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι προΐστανται της έρευνας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχνεστάιν και τη λίστα εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωράτο τους τελευταίους μήνες έχουν καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ ως πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις διακόσια-δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ.
Αν πληρωθούν ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου η ζωή μας να αλλάξει.
Θα πληρωθούν όμως?