Τα πρότυπα

Τα πρότυπα

Στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δικάζεται σήμερα, Πέμπτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση εις βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της περιφερειάρχη Ρένας Δουρου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Η ποινική δίωξη τού είχε ασκηθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση, την οποία είχε διατάξει αυτεπαγγέλτως η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου. Είχε ζητηθεί και η σύλληψη του βουλευτή της ΧΑ στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ωστόσο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε μετά τη λήξη του αυτοφώρου και υπέβαλε μήνυση σε βάρος και της Λ.Κανέλη και της Ρ.Δούρου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση σε βάρος του, ενώ μήνυσε για παράνομη κράτηση τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού.

Η υπόθεση αυτή ενεδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς το επίδικο γεγονός προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ενδεικτικές των εποχών.

Θα ευχόμασταν η αναμενόμενη απόφαση να γίνει παράδειγμα για τις βιαιότερες επιθέσεις που υφίστανται ανώνυμη για λιγότερο αβανταδόρικους λόγους ιδίως αν είναι σκουρόχρωμοι.

Θα ευχόμασταν το καλό, πέραν της τηλεθέασης να είναι το παράδειγμα ιδίως για τα παιδιά που έχουν καταλήξει να έχουν τη συμπεριφορά τύπου Κασιδιάρη ως πρότυπο.
Και να προβληματισθούμε όλοι για τους λόγους, το νόημα των πράξεων και τη γνησιότητα των ιδεών. Αυτό ιδίως εξαφορμής του γεγονότος ότι αφορά την κ. Κανέλλη