ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δελτίο Τύπου

Η βία, ως έννοια και έκφραση, είναι προαιώνια. Τα νέα ήθη, όμως, τα νέα έθιμα, κι ο σύγχρονος τρόπος ζωής γέννησαν κι άλλα, πολυποίκιλα βίαια προσωπεία, που έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας για τα καλά, αιφνιδιάζοντας και διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία τόσο του μικρόκοσμού μας, όσο και κατά συνέπεια του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Αμήχανοι παρακολουθούμε περιστατικά κι εκφάνσεις της βίας να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας, μη γνωρίζοντας αν πρέπει να αντιδράσουμε, με ποιον τρόπο και προς ποια κατεύθυνση.

Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η διαταραχή του ψυχισμού μας. Το μακροπρόθεσμο και σωρευτικό, η διαταραχή των κοινωνικών σχέσεων κάθε μορφής, που αθροιζόμενη ενδέχεται να ταρακουνήσει μέχρι και τα θέμελα της σύγχρονης δημοκρατίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των καιρών, διοργανώνει εκδήλωση-διάλογο, στα γραφεία του- Αχαιού 16, στη Δεξαμενή- την Παρασκευή, στις 18 Οκτωβρίου και ώρα 5&30 απογευματινή, με θέμα «Το πρόβλημα της βίας στις σύγχρονες δημοκρατίες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα καταθέσουν τις επιστημονικές τους απόψεις οι: Άννα Φραγκουδάκη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, Βασίλης Τσεβρένης, Δημοσθένης Κούρτοβικ, Μιχάλης Μητσός και Τιμόκλεια Ζαχαρογέωργα. Το διάλογο θα συντονίσει η Ευγενία Κατούφα, Δημοσιογράφος και Κοινωνικός Επιστήμονας, ενώ την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Βασίλης Τσεβρένης, Διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, και θα χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δημοσίευση.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, είμαι στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση.

Ματίνα Βεντούρα / 6937 842696
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου EPLO

EUROPEAN PUBLIC LAW ORGANIZATION (EPLO)
Achaiou 16, Kolonaki
GR-106 75
Tel. +30 210 7258801 (ΕΧΤ 124)
Fax. +30 210 7258040
www.eplo.eu