Τα παιδιά το Ζεββεδαίου…

Τα παιδιά το Ζεββεδαίου…

Η συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το πρόβλημα είστε εσείς, δεν το δημιουργείτε, γιατί είστε το πρόβλημα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Τι να σας πω; Λυπάμαι για λογαριασμό σας. Και λυπάμαι που δεν σας μαζεύει το κόμμα σας, δεν σας συμμαζεύει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αφήστε, δεν χρειάζεται να απευθύνετε εσείς. Είστε ο πλέον ακατάλληλος για υποδείξεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η προσωποποίηση της κακότητας είστε καημένη. Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του έχει κάποια πράγματα που τον ευχαριστούν. Εσείς έχετε την ευχαρίστηση να ταλαιπωρείτε τους ανθρώπους.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα σας απευθύνω καν την προσφώνηση «κύριε Πρόεδρε», διότι δεν σας αρμόζει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κυρία «γόνε», σας ακούμε. Εγώ δεν είμαι γόνος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είπαμε εσείς είστε αυτοφυής και μας είπατε την άλλη φορά ότι δεν είστε και παιδί του πατρός σας και θα μας γνωστοποιήσετε τίνος είστε. Περιμένουμε να μας το πείτε αυτό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ώρες ώρες, ξέρετε κάτι;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Δρίτσα, ξέρετε τι μου είπε αυτή η κυρία τώρα; Ξέρετε τι μου είπε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς τι είπατε;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν σας είπε αυτό που νομίζετε ότι σας είπε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτό μου είπε ότι περιμένει να δει ποιος είναι ο πατέρας μου. Αυτόν που με γέννησε εμένα, δεν είστε ικανή να κοιτάξετε το νυχάκι του το μικρότερο του δαχτύλου του. Δεν είστε ικανή εσείς!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να απευθύνεστε έτσι στους ομοίους σας, στους ομοτράπεζούς σας.

XΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ντροπή σας. Είστε η ντροπή του κοινοβουλίου. Οι γονείς μου είναι νεκροί. Προσβάλλεις βάναυσα τη μνήμη τους.

χωρίς σχόλια ….  αφιερώνεται στη διάκριση των λειτουργιών, το δημοκρατικό πολίτευμα και το πέρας της εξουσίας από διαδόχους.