11 Dec ΣΤΟ ΔΕΛΧΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες, ανατρέποντας την απόφαση που είχε λάβει του Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί, το 2009.
Πριν από τέσσερα χρόνια το δικαστήριο της πρωτεύουσας είχε αποφανθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν μπορούν να ποινικοποιούνται, όταν υπάρχει συναίνεση.
Όμως οι δικαστές έκριναν ότι για το θέμα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με άρθρο ενός νόμου που κρατά από την εποχή που η Ινδία ήταν βρετανική αποικία, οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες και διώκονται με 10ετή κάθειρξη.
Οι οργανώσεις προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκαναν λόγο για «μαύρη μέρα» στην ιστορία της χώρας.
Aντίθετα, οι χριστιανικές και μουσουλμανικές οργανώσεις της χώρας, οι οποίες ανέλαβαν και την πρωτοβουλία να φέρουν το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαιρέτισαν την απόφαση.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο σεβάστηκε τις παραδόσεις ενός και πλέον αιώνα που έχει η χώρα. Δεν καταπιέζει κανέναν, αντίθετα αντιλαμβάνεται τις αξίες και τα πιστεύω της πλειοψηφίας των κατοίκων» τόνισε στο BBC ο Ζαφαριγιάντ Τζιλάνι, εκπρόσωπος μουσουλμανικής οργάνωσης.
Οι κανόνες δικαίου ταξειδεύουν παντού και αλλάζουν κατά το δοκούν. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η ιστορία δεν αλλάζει με κανόνες. Παρά την παγκοσμιοποίηση και τα ρεύματα που επικρατούν η ιστορία προχωρά με πράξεις και βία. Επιτέλους μάλιστα για τη θεωρία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κατανοήσει ότι η Ασία όπως και η Αφρική μπορεί να έχουν άλλη γνώμη όποιοι και αν είναι οι λόγοι που τους οδηγούν σε αυτή. Δεν γνωρίζουν το ορθό μόνον στο Στρασβούργο φευ. Για την ιστορία πάντως ο ινδουισμός υπήρξε εξόχως φιλελεύθερος σε τέτοιες τάσεις. Η χριστιανικές αντιλήψεις έκαναν τους Ινδούς πουριτανούς του κερατά και στενόμυαλους σε επίπεδο ιδίως θεσμικής εκπροσώπησης.