ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Τέλος μπήκε στην αναγνώριση πτυχίων από κολλέγια του εξωτερικού από τον ΔΑΟΤΑΠ. Έτσι, πλέον χωρίς την προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η αρχή έγινε με τους δικηγόρους, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Βάσει της τροπολογίας αυτής “οι απόφοιτοι των νομικών σχολών θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με τη διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ”.

Τώρα σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλα επαγγέλματα και για τον έλεγχο της επάρκειας των πτυχίων την ευθύνη θα έχουν επαγγελματικές ενώσεις όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος και εν γένει οι αντίστοιχοι σύλλογοι.

από http://avriani.makedonias.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1