πνπ

πνπ

Κοινότυπη θέση ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί έκτακτο και εξαιρετικό μέσο μη δικαιολογούμενο από τις περιστάσεις και τους καιρούς να αποτελεί τη νομοθετική ρουτίνα μας.
Με αφορμή την ΕΡΤ το θέμα ανάβει και γίνεται φλέγον. Πλην κοινότυπο τα τελευταία έτη στη χώρα που νομοθετεί εκτάκτως, εγκρίνει η Βουλή και στο όνομα του τρικομματισμού όλα επιτρέπονται.
Οσο κοινότυπη ήταν η θέση της ΚΕΝΕ ότι υπάρχουν επαρκή νομοθετήματα άλλο τόσο και για τον πρωτοετή φοιτητή η μετριότητα του κακού.
Mια πνπ με εξουσιοδότηση που θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης με τόση αμεσότητα.
Δείτε την ταινία ΑΡΕΝΤ για τη δίκη του Αιχμαν! θα σημάνει πολλά για την δικτατορία της μετριότητας και την κοινοτυπία του κακού. Οι ΠΝΠ στρογγυλοκάθισαν στη ζωή μας μετά τη διαβούλευση για νόμους όπως τα one stop shop και άλλα δεινά που δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?
Η Υπουργική απόφαση που ακολούθησε και το σήμα που έκανε την ΕΡΤ να σιγήσει αναμένουν το λόγο του δικαίου, δηλαδή του δικαστή να κρίνει. Θα κρίνει?