Ο Σταύρος Τσακυράκης για τις απόψεις της Προέδρου του ΑΠ για τις λίστες

Ο Σταύρος Τσακυράκης για τις απόψεις της Προέδρου του ΑΠ για τις λίστες

 Σταύρος Τσακυράκης
Χθες στις 11:46 π.μ. 

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Θάνου σε συνέντευξή της στην Καθημερινή υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας στο νόμο που επιτρέπει τη χρήση αποδεικτικών μέσων, τα οποία έχουν αποκτηθεί παράνομα. Και τούτο παρά τη ρητή συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 19 παρ. 3 που απαγορεύει χωρίς εξαίρεση τη χρήση τέτοιων αποδεικτικών μέσων.
Ανεξαρτήτως της ουσίας του θέματος, το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν επιτρέπεται σε ενα δικαστικό (πόσο μάλλον σε Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου) να εκφέρει την άποψή του για ένα νομικό ζήτημα που δεν έχει απασχολήσει ακόμη το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετεί. Σε όλο τον κόσμο στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι αρνητική, αν μη τι άλλο, διότι αν έχει εκφραστεί, μετά δεν επιτρέπεται να δικάσει η ίδια υπόθεση με αντικείμενο αυτό το θέμα και σε κάθε περίπτωση φαίνεται να προκαταλαμβάνει τη δικαστική κρίση επ’ αυτού.
Στην πραγματικότητα η παρέμβαση της κ. Β. Θάνου δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρωτοφανής εκδήλωση προπαγάνδας της κυβερνητικής άποψης. Για να είμαι ειλικρινής δεν με εξέπληξε η στάση της.