ΟΙ ΞΈΝΟΙ

ΟΙ ΞΈΝΟΙ

Σήμερα μας έλεγε μια κυρία από την Πάτρα για το κακό των “ξένων” που κάνουν τη ζωή της αφόρητη. Δεν είναι χρυσαυγίτισα. Δεν είναι εντελώς άσχετη. Δεν είναι φυσικά η Κική Δημουλά αλλά είναι άλλη μία κυρία που αντί να βλέπει το δουλέμπορο βλέπει το δούλο.
Εμείς σημειώνουμε:
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε με απόφαση του την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια στην περίπτωση του ανήλικου Αλβανού υπηκόου Μπαρζιαμάζ, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι δεν είχε στην κατοχή του νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα, παρέμεινε κρατούμενος για τρεις ημέρες και η απέλαση του αποφασίσθηκε, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα αμφισβήτησης της νομιμότητας της κράτησης του.

Το Δικαστήριο, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του, καταδίκασε την Ελλάδα και την υποχρέωσε να του καταβάλλει 2.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Το σχόλιό μας για το ποσό της αποζημίωσης περιττεύει. Τα έχουμε ήδη επισημάνει και στο παρελθόν!

Chkhartishvili v. Greece  – συνθήκες κράτησης α. 3

Barjamaj v. Greece  – δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια α. 5 παρ. 1
Αυτά ενώ σιγοψήνεται νέος νόμος Αντιρατσιστικός… Να υποθέσουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία ευνοεί το ρατσισμό? Η υποκρισία τέλος δεν έχει?