Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σχετικά με το THE MALL ATHENS και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας («ΣτΕ») – που δεν έχει ακόμα περιέλθει στην κατοχή της Εταιρείας καθαρογραμμένη – η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία») ανακοινώνει τα εξής:

1. Όπως είναι γνωστό, την 5η Απριλίου 2013 εκδικάσθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ αίτηση (κατοίκων και φορέων του Δήμου Αμαρουσίου) για την ακύρωση του Ν. 3207/ 2003, με τον οποίο ρυθμίστηκαν θέματα Ολυμπιακής Φιλοξενίας, μεταξύ των οποίων και η ανέγερση του ΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, στο οποίο περιλαμβανόταν και το THE MALL ATHENS. Πλήρης ενημέρωση αναφορικά με όλα τα νομικά ζητήματα υπάρχει ανέκαθεν στο site της εταιρείας.

2. Η αίτηση ακύρωσης στρεφόταν κατά του Νόμου. Δεν στρεφόταν ούτε κατά της Εταιρείας αλλά ούτε κατά του THE MALL ATHENS. H Εταιρεία ανέπτυξε τη συγκεκριμένη επένδυση τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις που έθετε ο Νόμος, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας L.O.V. Α.Ε..

3. Η Εταιρεία σεβόμενη απολύτως τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα μελετήσει αναλυτικά την απόφαση του ΣτΕ και θα ακολουθήσει κατά γράμμα την υποδεικνυόμενη σε αυτήν διαδικασία. Η διαδικασία αυτή, προφανώς αντικαθιστά την προβλεπόμενη από το Ν. 3207/ 2003 διαδικασία, οι ρυθμίσεις του οποίου έχουν εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα στο ακέραιο.

Η ανακοίνωση αυτή εκπλήσσει. Παρόλα αυτά διερωτώμεθα: νομιμοποίηση αυθαιρέτου δεν γίνεται δηλαδή? Το ΣτΕ θα υποδείξει διαδικασία? άλλο πάλι και αυτό! Η οποία μάλιστα αντικαθιστά αυτή του νόμου! αλήθεια ποιός πληρώνεται για να γράφει αυτές τις αστειότητες?