ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ- ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΩΝ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ- ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΩΝ

Η πρόσφατη προσωρινή διαταγή για το Μετρό Θεσσαλονίκης μας αναγκάζει να θυμίσουμε μια άλλη προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε προ ημερών από το ΣτΕ για αντίθετο λόγο αυτή τη φορά. Η προσωρινή διαταγή έχει καταστεί ένα εργαλείο σημαντικής πίεσης προς όλες τις πλευρές …

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εταιρείας, στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει η εν λόγω εταιρεία και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και ζητούσαν να ακυρωθεί και ανασταλεί το σήμα της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, με το οποίο ζητούσε τη διακοπή των έργων.

Η πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία θα συνεχιστούν τα έργα ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του μεταλλείου χρυσού.