Μειώθηκαν τα επιχειρηματικά σκάνδαλα

Μειώθηκαν τα επιχειρηματικά σκάνδαλα

 Συρρίκνωση των περιπτώσεων επιχειρηματικής απάτης καταγράφει έρευνα της Kroll Advisory Solutions στην οποία έλαβαν μέρος 839 στελέχη εταιρειών από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, το 2012 είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποία τα κρούσματα διαφθοράς καταγράφουν φθίνουσα πορεία, πλήττοντας φέτος το 61% των εταιρειών (από 75% το 2011) που συμμετείχαν στην έρευνα.
Στην μείωση του ποσοστού εταιρικής απάτης συνέβαλε και η θωράκιση των, ανά τον κόσμο, εταιρειών με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αλλά και η εντατικοποίηση των εσωτερικών ελέγχων. Όπως, αναφέρει η έρευνα, πίσω από τα 2/3 των περιπτώσεων εταιρικής απάτης βρίσκεται πάντοτε ένας «insider», στέλεχος που γνωρίζει εκ των έσω τα τρωτά σημεία ενός οργανισμού.
Και μπορεί τα κρούσματα διαφθοράς να υποχωρούν, ωστόσο, το χάκινγκ και η κλοπή πολύτιμων δεδομένων (όπως πελατολόγια, ή non papers) αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για τους επικεφαλής των εταιρειών. Και στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος είναι εσωτερικός: μία στις δύο φορές της εισβολής στη βάση δεδομένων, προηγήθηκε η κλοπή κινητού τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή κάποιου υπαλλήλου.