Μεγάλος ο δρόμος από τον Μιττεράν στον Ολάντ!

Μεγάλος ο δρόμος από τον Μιττεράν στον Ολάντ!

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Τριερβελέρ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα της όταν έμαθε για τον παράλληλο δεσμό του προέδρου και άρχισε να σπάει αντίκες, συλλεκτικά βάζα και διάφορα άλλα αντικείμενα τέχνης.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Le Figaro» και «Le Parisien», οι ζημιές που προκάλεσε αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή του Μεγάρου των Ηλυσίων έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες αυτές.

Την ίδια ώρα, τρελές πωλήσεις κάνει το κράνος (μάρκας Dexter) με το οποίο προσπαθούσε να καμουφλαριστεί ο γάλλος πρόεδρος, μπαινοβγαίνοντας στο σπίτι της ερωμένης του, Ζιλί Γκαγιέ.

Η γαλλική πολιτική ζωή και ο θεσμός του προέδρου που τόσο απασχόλησε την παρούσα γαλλική δημοκρατία έχουν διανύσει μεγάλο δρόμο από τον πρόεδρο Μιττεράν μέχρι τον παρόντα σοσιαλιστή ηγέτη σε βάρος των σοσιαλιστικών ιδεωδών.

Ξεκατίνιασμα και κιτρινισμός αποδεικνύουν ότι οι βασικές αρετές της γαλλικής δημοκρατίας έχουν πλήρων εξαλειφθεί και εξαμερικανίσθηκε κάθε ευρωπαϊκή διάσταση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Το οβάλ γραφείο και ο λεκές στο προσκήνιο λοιπόν.