Μακρυδημήτρης για τη ΝΕΠΙΤ

Μακρυδημήτρης για τη ΝΕΠΙΤ

Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης, είναι τελικά ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

«Πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίς το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.

Οπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, από το Εποπτικό Συμβούλιο είχαν εξεταστεί και οι περιπτώσεις δύο δημοσιογράφων, του Ροδόλφου Μορώνη (που έχει διατελέσει στέλεχος και προέδρος της ΕΡΤ) και του Ριχάρδου Σωμερίτη (που υπήρξε διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ-1 το 1989).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ «στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο θα λειτουργεί συλλογικά και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο και διασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία της, μακριά από οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης».

Σημειώνεται εξάλλου, πως «τους τελευταίους επτά μήνες μετά τον ορισμό της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Προκοπάκη, έγιναν σημαντικά βήματα για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Τα βήματα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο σταθερά και γοργά το ερχόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με μέλη του Συμβουλίου, πάντως, ο κύριος λόγος της απομάκρυνσης Προκοπάκη ήταν «σειρά λειτουργιών εκτός προβλεπόμενων μηχανισμών» και ταυτόχρονα «υπήρχε έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου».

«Πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό» υποστήριξε από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο Γιώργος Προκοπάκης, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Από πλευράς μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Αντώνη Μακρυδημήτρη, το γείτονα και φίλο από χρόνια και να μην ξεχνά την καθημερινή βόλτα του σκύλου που είναι και η αφορμή να συναντίομαστε και να λέμε καλημέρες. Οσο για τα τεκταινόμενα στη ΝΕΠΙΤ …. ουδέν σχόλιον