και το Ποτάμι προτείνει Αλιβιζάτο!

και το Ποτάμι προτείνει Αλιβιζάτο!

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προκόπη Παυλόπουλο το Ποτάμι πρότεινε το Νίκο τον Αλιβιζάτο. Αισθάνομαι ξαφνικά 18 ετών! Ο Νίκος δέχθηκε και η μονομαχία θα είναι άξια δύο παλαιών φίλων και συναδέλφων. Η πρόταση είχε γίνει ήδη προ καιρού από το Σταύρο Τσακυράκη αλλά τότε ο Νίκος είχε αρνηθεί ευγενικά. Νίκο με το καλό!

Νίκος Αλιβιζάτος για Πρόεδρος

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

“Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα.”

Απαντώντας ο Νίκος Αλιβιζάτος δήλωσε:

«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

17 Φεβρουαρίου 2015