Θερινής νομοθέτησης συνέχεια

Θερινής νομοθέτησης συνέχεια

Σε αβεβαιότητα οδηγεί η εσπευσμένη κατάθεση διατάξεων – Ανατρέπεται στο σύνολό της η νομοθεσία περί δημοσίων έργων

Την έντονη ανησυχία για την επίσπευση, εν μέσω θέρους, θέσπισης διατάξεων που ανατρέπουν στο σύνολό της τη νομοθεσία περί ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων, εξέφρασαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε εσπευσμένα και πλήρως το νομοσχέδιο της ΕΑΔΗΣΥ για τις δημόσιες συμβάσεις.

Η ανησυχία πηγάζει, κυρίως, από το γεγονός ότι:

οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου συνιστούν ένα αδρό περίγραμμα ευρύτερων κανόνων, η συγκεκριμενοποίηση των οποίων, μέσω των Προεδρικών Διαταγμάτων, παραμένει άγνωστη παράμετρος, γεγονός που γεννά υψηλή ασάφεια και αβεβαιότητα για την κατάληξη του εγχειρήματος.

από πρώτη ανάγνωσή τους προκύπτει ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι γενικές και οι κατ’ άρθρο παρατηρήσεις του ΣΑΤΕ προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, που είχαν εγκαίρως υποβληθεί στους συναρμόδιους Υπουργούς με τις από 3-2-2014 επιστολές.

καθίσταται εμφανής η αδυναμία της κυβέρνησης να θεσμοθετεί αυτοβούλως επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, όπως είναι ο τομέας Δημοσίων Συμβάσεων Έργων και αναγκάζεται να σύρεται σε νομοθέτηση της τελευταίας στιγμής λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων.

Πηγή: Σε αβεβαιότητα οδηγεί η εσπευσμένη κατάθεση διατάξεων – Ανατρέπεται στο σύνολό της η νομοθεσία περί δημοσίων έργων | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/60732/se-avevaiotita-odigei-i-espeysmeni-katathesi-diataxeon-anatrepetai-sto-synolo-tis-i#ixzz393ndvdSv