Η Siemens στην ελληνική δικαιοσύνη- συνέχεια

Η Siemens στην ελληνική δικαιοσύνη- συνέχεια

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών στον πρώην Υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, που με βούλευμά του τον παραπέμπει να λογοδοτήσει για τη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη και τον παραπέμπει να δικαστεί για την υπόθεση της Siemens.

Μαζί του στο εδώλιο θα κάτσουν οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς, ενώ, με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη.

Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού 450.000 γερμανικά μάρκα. Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να είναι εκείνος πίσω από τον λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Rocos», στον οποίο είχαν μεταφερθεί 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα (200.000 και 250.000 το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) που προέρχονταν από τη Siemens.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

newsroom naftemporiki.gr