Εκφραση στήριξης του Παναγιώτη Περάκη από συναδέλφους!

Εκφραση στήριξης του Παναγιώτη Περάκη από συναδέλφους!

Η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στο δημόσιο βίο της χώρας για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της θεσμικής της λειτουργίας. Σήμερα, κατά κοινή ομολογία, η παρουσία αυτή όχι απλώς υπολείπεται, αλλά είναι αντιστρόφως ανάλογη της έντασης των προβλημάτων και των αναγκών που η πρόσφατη δραματική αλλαγή των συνθηκών έχει επιφέρει.
Δεν είναι όμως μόνο η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή η ομαλή λειτουργία των θεσμών και, ιδίως, της Δικαιοσύνης, που έχουν ανάγκη το νηφάλιο λόγο του ΔΣΑ, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις του.
Είναι πλέον στην Ελλάδα και η ίδια η δικηγορία, που, μακριά από τα εύκολα λόγια και τη ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος, αναζητά υποστήριξη και πυξίδα για το μέλλον, με σύγχρονα μέσα, γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος και, προπάντων, αλήθειες.
Είναι, πρώτα απ΄ όλα, οι ίδιοι οι Έλληνες δικηγόροι, ιδίως οι νέοι, που, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις και αδυνατώντας ν΄ ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, χρειάζονται έναν ισχυρό ΔΣΑ που θα μπορεί ν΄ αγωνισθεί για την επαγγελματική τους ύπαρξη και να προστατεύσει την προσωπική τους αξιοπρέπεια.
Αυτονόητο είναι πως στις ανάγκες αυτές δεν μπορούν ν΄ ανταποκριθούν οι γνωστές συνδικαλιστικές αντιλήψεις του παρελθόντος (ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, παλιά ή νέα, που τις εκφράζουν), αφού οι ίδιες φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα των δικηγόρων, την καταβαράθρωση του κύρους του ΔΣΑ και την αδυναμία του ν΄ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.
Για τους λόγους αυτούς, εμείς, δικηγόροι όλοι Αθήνας, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά κοινή την αγωνία μας, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Περάκη για τις επικείμενες δικηγορικές εκλογές και καλούμε όλους τους δικηγόρους να την πλαισιώσουν και να την υποστηρίξουν.
Ένας σοβαρός, σύγχρονος, αποτελεσματικός ΔΣΑ είναι σήμερα πιο αναγκαίος από ποτέ.