Εκλογες χωρις το Χρήστο Λαμπράκη

Εκλογες χωρις το Χρήστο Λαμπράκη

Tην παραίτησή του από τη θέση του «εκτελούντος χρέη» γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπέβαλε στο ΔΣ του Μεγάρου ο Γιώργος Δημαράς.Σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους επικαλείται προσωπικούς λόγους και σημειώνει ότι θα παραμείνει στη θέση του έως τις 31 Ιανουαρίου.Τη θέση του φαίνεται πως θα αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος.

Την ευθύνη του διορισμού νέου διευθυντή έχει το ΔΣ, το οποίο όμως θα βρίσκεται στη θέση του έως τον Μάιο και παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα υπάρξει αντικατάσταση πριν από αυτό το χρονικό όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μουσικής περνάει μια ήδη δύσκολη φάση καθώς έχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη λειτουργία του μόνο μέχρι το Μαϊο ενώ οι υποσχέσεις για μια «σωτήρια» τροπολογία που θα περνούσε από τη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές εξασφαλίζοντας την οριστική απαλλαγή του Μεγάρου από τα χρέη, δεν ευοδώθηκαν παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Tην παραίτησή του από τη θέση του «εκτελούντος χρέη» γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπέβαλε στο ΔΣ του Μεγάρου ο Γιώργος Δημαράς.Σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους επικαλείται προσωπικούς λόγους και σημειώνει ότι θα παραμείνει στη θέση του έως τις 31 Ιανουαρίου.Τη θέση του φαίνεται πως θα αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος.

Την ευθύνη του διορισμού νέου διευθυντή έχει το ΔΣ, το οποίο όμως θα βρίσκεται στη θέση του έως τον Μάιο και παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα υπάρξει αντικατάσταση πριν από αυτό το χρονικό όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μουσικής περνάει μια ήδη δύσκολη φάση καθώς έχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη λειτουργία του μόνο μέχρι το Μαϊο ενώ οι υποσχέσεις για μια «σωτήρια» τροπολογία που θα περνούσε από τη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές εξασφαλίζοντας την οριστική απαλλαγή του Μεγάρου από τα χρέη, δεν ευοδώθηκαν παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

Ειναι σίγουρα σιμαδιακό το γεγονός. Εκλογές χωρίς το Χρήστο Λαμπράκη και το Μέγαρο στο κενό.
Η Ελλάδα προσβλέπει στη μουσική δημιουργώντας και άλλες Οπερες πλέον
κανείς δεν ξέρει ποιός θα τραγουδήσει σε αυτούς τους χώρους πιά.
Και οι “τροπολογίες” δεν πρόκαμαν προεκλογικά. Οπως και άλλες που ήταν να προκάμουν