ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EPLO: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EPLO: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποιες αλλαγές που αφορούν τη Δικαιοσύνη επιβάλλεται να γίνουν κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος; Τι έδειξαν οι εμπειρίες μετά τις τελευταίες αναθεωρήσεις και τι απαιτεί το νέο σκηνικό που δημιουργεί στον κρίσιμο αυτό χώρο η οικονομική κρίση;

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην εκδήλωση «Η αναθεώρηση του Συντάγματος: Δικαιοσύνη» που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 4 μμ, στα κεντρικά γραφεία του στο Κολωνάκι (Αχαιού 16, Δεξαμενή).

Πρόεδρος θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και κεντρικοί ομιλητές οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλένα Αποστολάκη, πρώην Υπουργός και ο κ. Γιάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος Επικρατείας, ο οποίος έχει και την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (που εδρεύει στην Ελλάδα) να προσεγγίσει κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας και άπτονται του δημοσίου δικαίου και της διοίκησης -βασικά αντικείμενα των δραστηριοτήτων του διεθνώς- καταγράφοντας εμπειρίες, αναλύοντας καλές πρακτικές άλλων χωρών, διατυπώνοντας προτάσεις κλπ.