δικηγόροι και κατοικίδια

δικηγόροι και κατοικίδια

από την ημέρα που εντάχθηκες σε αυτή την Ομάδα στο facebook και στέλνεις φωτογραφίες μας λέγοντας τις ιστορίες μας σε διάφορους δικηγόρους αναρωτιέμαι πώς σας ήρθε ο τίτλος αυτής της ομάδας. “Δικηγόροι και κατοικίδια”. Δηλαδή τι διαφορετικοί άνθρωποι είναι οι δικηγόροι ως προς τα κατοικίδια? ή άλλα κατοικίδια είναι αυτά των δικηγόρων? μέχρι που μου εξήγησες. Στεναχωρέθηκα κάπως που κάνεις αυτή τη δουλειά. Μια δουλειά που το να ζεις με κατοικίδια είναι αξιοσημείωτο. Ακόμη περισσότερο να το διατυμπανίζεις. Μια δουλειά που είναι αυτονόητο να έχεις BMW, ή να ντύνεσαι επώνυμα αλλά δεν είναι αυτονόητο να συντηρείς ένα σκύλο. Η να τον έχεις πάντα μαζί σου όπως εμένα (και πλέον εμάς). Αν ήσουν αγρότισσα θα σε συνόδευα στο χωράφι, αν ήσουν εργάτρια θα σε περίμενα έξω από το εργοστάσιο, όντας δικηγόρος δεν έχω θέση στη ζωή σου παρά εντελώς εξαιρετικά. Μου είπες ότι δεν είναι αλήθεια και  πως υπάρχουν δικηγόροι που έχουν κοντά τους ζώα. Μου επισήμανες τη Μαλού ένα μαύρο κόκερ που είχε μια δικηγόρος γνωστή του πατέρα σου. Μου τόνισες ότι σκύλους έχει τρεις τον αριθμό ο φίλος σου ο Ντίνος ο Ρόβλιας στο γραφείο. Αλλά τι είναι αυτοί μπροστά σε χιλιάδες δικηγόρους που γράφουν ολημερίς χωρίς μία γατούλα κοντά στο πληκτρολόγιό τους?

Αλήθεια σου λέω ότι στεναχωρέθηκα για σένα. Και σε παρακαλώ στο μέλλον να προσπαθήσεις να κάνεις τη ζωή και τη δουλειά σου έτσι που να έχει χώρο για ότι και όποιον αγαπάς. Αυτά έχω να σου πω παραμονές εκλογών που μου ήθελες υποψηφιότητες και τέτοια. Κοίτα να ζήσεις σαν άνθρωπος και μη γυρεύεις μόνο φράγκα. Στη δουλειά που κάνεις κανένα ποσό δεν μπορεί να σου αγοράσει την ελευθερία και το δικαίωμα να πληκτρολογείς με τη γατούλα σου ή να διακόπτεις για να βγεΙς στο πάρκο με το σκύλο.

Α και για να τελειώνουμε! αυτό το κατοικίδια δεν μου πολυαρέσει. Ξέρω ότι δεν είμαι άγριος αλλά όχι και κατοικίδιο. Ίσως είμαι ζώο … όσο είσαι και εσύ χαζή δικηγορίνα που δεν τολμάς να αξιώσεις το  ελάχιστο. Για να σε δω με τέτοιο σύνθημα λοιπόν! για μια δικηγορία που να χωράει ότι αγαπάμε! εδώ σε θέλω!