ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δυόμισι μήνες απέχουν από τη στιγμή που οι δικηγόροι της Αθήνας θα ψηφίσουν για να αναδείξουν νέο Πρόεδρο και νέο ΔΣ.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων, οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% της προεδρικής κάλπης του συνδυασμού και αν δεν τα καταφέρουν μπορεί να εκλεγούν οι σύμβουλοι τους και να μην εκλεγούν οι ίδιοι. Το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη συμβούλων είναι οι περίπου 450 σταυροί. Όμως να σημειωθεί ότι το εκλογικό μέτρο είναι σε συνάρτηση με το βαθμό προσέλευσης των 21.600 δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες.

Οι υποψήφιοι

ΝΔ

Από τον χώρο της ΝΔ επικεφαλής συνδυασμού θα είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, στον συνδυασμό του οποίου θα προσχωρήσει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Αθανάσιος Κανελλόπουλος, όπως ο τελευταίος έχει δηλώσει.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος από τον ίδιο πολιτικό χώρο δεν θα κατέλθει στις επικείμενες εκλογές λόγω επαγγελματικού φόρτου, ενώ και η σημερινή αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Ιωάννα Καλαντζάκου δεν θα συμμετάσχει με δικό της συνδυασμό.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 11 χρόνια αποχής από τα συνδικαλιστικά δρώμενα του ΔΣΑ, επανέρχεται ο Κυριάκος Μακαρώνας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο κ. Μακαρώνας να ηγηθεί συνδυασμού, καθώς όπως λέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε να ηγηθεί του συνδυασμού του.

Ενδιαφέρον για να ηγηθεί συνδυασμού από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκδηλώσει ο Θεόδωρος Μαντάς, κάτι όμως που δεν διαφαίνεται να «καρποφορεί», όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου.

Πάντως, από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βολιδοσκοπείται ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς όμως να είναι προβλέψιμο το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος Θεόδωρος Σχινάς δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές.

ΠΑΣΟΚ

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός είναι πιθανόν να κατέβει με δικό του συνδυασμό, σύμφωνα με συνεργάτες του, ενώ ο επί σειρά ετών σύμβουλος του ΔΣΑ Χαράλαμπος Αναλυτής, δεν έχει αποφασίσει μέχρι τώρα εάν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές με δικό του συνδυασμό.

Λόγω επαγγελματικού φόρου, αποχωρεί ο επί σειρά ετών σύμβουλος Ιωάννης Χαρακτινιώτης, ο οποίος δημοσίως δηλώνει ότι στηρίζει από τον ίδιο πολιτικό χώρο τον σημερινό σύμβουλο και υποψήφιο πρόεδρο Παναγιώτη Περάκη.

ΚΚΕ

Από την πλευρά του ΚΚΕ αναμένεται και πάλι να τον εκπροσωπήσει στις εκλογές ο σημερινός σύμβουλος Άγγελος Βρεττός.

Στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας αναμένεται να συμμετέχουν και άλλοι συνδυασμοί όπως είναι οι Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων, οι Δικηγόροι σε Κίνηση, κ.λ.π.

Τι δείχνουν τα γκάλοπ

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών έχουν διεξαχθεί δύο άτυπα γκάλοπ από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, εκ των οποίων το ένα ανήκει στο χώρο της ΝΔ και το άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το γκάλοπ από το χώρο της ΝΔ προηγείται ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αδαμόπουλος και ακολουθεί η κ. Καλαντζάκου. Στην τρίτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο) και ο κ. Γαλετσέλλης, με μικρή διαφορά μεταξύ τους, ενώ ακολουθεί ο κ. Περάκης (ΠΑΣΟΚ).

Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, το άλλο γκάλοπ δείχνει την πρωτιά στον νυν Πρόεδρο Γιάννη Αδαμόπουλο, δεύτερος ο κ. Μαντάς, τρίτη η κ. Καλαντζάκου και ακολουθούν οι κ.κ. Γαλετσέλλης και Περάκης. Να σημειωθεί ότι στα ερωτηματολόγια των γκάλοπ δεν περιλαμβάνονταν τα ονόματα των κ.κ. Βερβεσού (ΠΑΣΟΚ) και Βρεττού (ΚΚΕ).

newsroom naftemporiki.gr