Διαδυκτιακή αυτοκτονία…

Διαδυκτιακή αυτοκτονία…

Υπόθεση συμμετοχής σε αυτοκτονία διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος χρήστη του Διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης πρότεινε σε Ελληνίδα να συνδράμει, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, στην πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, ενώ ζητήθηκαν και τα επίμαχα στοιχεία από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους του Διαδικτύου.

Από την αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη τού εν λόγω χρήστη του Διαδικτύου αντιστοιχούσαν σε πάροχο που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε και η γυναίκα που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος δικαστικής συνδρομής.